Bamboje aptiktos naujos bakterijos | Diena.lt

BAMBOJE APTIKTOS NAUJOS BAKTERIJOS

Mokslininkai žmogaus bamboje aptiko naujo tipo bakterijų.

Bambos „Biodiversity Project“ darbuotojai tyrinėjo žmogaus bambą tam, kad išsiaiškintų, kas joje „gyvena“. Tarp daugybės skirtingų mikroorganizmų mokslininkai atrado naujų, anksčiau mokslininkų nepastebėtų bakterijų, praneša „Metro“.

Tyrime savo bambas parodyti sutiko 500 žmonių.

„Žmonės labai entuziastingai reagavo į šį projektą, - pasakojo Šiaurės Karolinos universiteto (JAV) darbuotoja Andrea Lucky, - Kai kurie savo bambos bakterijų nuotraukas netgi talpino internete“.

95 mėginiuose buvo surasta net 1,400 anksčiau mokslininkams nematytų baterijų.

Tyrimo komandos narys Jiris Hulcras teigė, kad toks projektas buvo sugalvotas populiarinti mikrobiologiją.

Taip pat šiuo projektu buvo siekiama paneigti įsitvirtinusią nuostatą, kad bakterijos sukelia ligas.

„Tokios baimės yra kilusios iš nežinojimo, kad gyvename  mikrobiologiniame pasaulyje. Žmogaus oda mikrobiologiškai dar mažai ištyrinėta, o bamba – puiki tyrimų vieta, nes ji ne taip kruopščiai nušveičiama kaip likęs kūnas.“, - sakė mikrobiologas.

A.Lucky pripažino, kad projektas padėjo išsiaiškinti ne tik, kas gyvena ant žmogaus odos, bet ir kokios bakterijos padeda žmogui išlikti sveikam.

„Kas vyksta sveikos odos ekosistemoje, pasakyti dar sunku. Nežinome kas ten gyvena ir ką veikia, bet pradžia jau padaryta“, - kalbėjo mikrobiologė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

chi

bamboje rado BATERIJU

da

dabar pradės su jom kovot, o po kurio laiko - ieškot būdų sugražint atgal. Vienžo, kaip visada - prisidarys problemų, o paskuj su jom kovos...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS