Klaipėdiečiai: skiepyti vaikus reikia | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI: SKIEPYTI VAIKUS REIKIA

Šalyje siaučiant tymams, vaikus auginantys tėvai pasidalijo į dvi grupes. Vieni tėvai tikina, kad pagal nacionalinį skiepų kalendorių privalomi skiepai gali atnešti daugiau žalos negu naudos. Kiti tėvai, priešingai, skuba tikrinti, ar vaikai paskiepyti nuo tymų, raudoniukės, poliomielito ir kitų susirgimų. Kalbinti klaipėdiečiai šiuo klausimu buvo tokios pat nuomonės – vaikus skiepyti būtina.

Janina:

– Manau, kad vaikus skiepyti tikrai verta. Pati savo vaikus skiepijau. Turiu ir anūkėlių, jie visi taip pat paskiepyti. Vaikai gavo visus skiepus, kurie buvo rekomenduoti gydytojų. Taip pat ir nuo tymų. Manau, kad vakcinos tikrai naudingos, padeda išvengti ligų.

Aušra:

– Vaikų dar neturiu. Vis dėlto, manau, tėvai teisingai elgiasi skiepydami vaikus. Jų vietoje elgčiausi taip pat.

Edita:

– Manau, kad vaikus skiepyti tikrai reikia. Mūsų šeima nėra nusiteikusi prieš skiepus. Iš medikų lūpų teko girdėti, kad šalutinis poveikis kartais tikrai pasireiškia. Vis dėlto reikia pasirinkti mažesnę blogybę iš dviejų. Šalutinis poveikis praeina greičiau negu persergama ligomis. Jeigu neskiepytas vaikas susirgtų, tėvai jaustųsi blogai, svarstytų, ar nepadarė klaidos užsimoję atžalų neskiepyti.

Genutė:

– Aš pati esu paskiepyta. Kai vaikai buvo maži, juos taip pat skiepijome. Ar vakcinos žaloja organizmą – sunku pasakyti. Kiekvienas sprendžia, kaip išmano. Anksčiau apie žalą nieko nežinojome. Tačiau, manau, atsukus laiką atgal, vaikus vėl skiepyčiau. Nė vienas nesusirgome.

Daiva:

– Mano vaikai skiepyti privalomais skiepais. Manau, kad situacija dėl skiepų – išpūstas burbulas. Komplikacijų pasitaikyti gali, tačiau geriau apsidrausti ir paskiepyti vaikus, negu vėliau nerimauti ir gailėtis. Privalomais skiepais skiepyčiau ir dabar, tačiau papildomais – veikiausiai ne.

Andrius:

– Aš pasisakau už privalomus skiepus. Savo vaikus skiepijome ir nuo tymų. Vis dėlto papildomomis vakcinomis, pavyzdžiui, nuo gripo, vaikų neskiepijome.

Kamilė:

– Kol kas vaikų neturiu, tačiau kai turėsiu – neabejotinai skiepysiu. Kitaip ir būti negali. Gyvename XXI a., medicina ir mokslas sparčiai juda į priekį.

Rimantas:

– Vaikus skiepijome privalomais skiepais. Tikrai nesibaiminu, kad skiepai gali pakenkti organizmui. Pasisakau už vaikų skiepijimą.

Aistė:

– Vaikus skiepijome pagal skiepų programą. Manau, kad privalomi skiepai žalos tikrai nepridarys.

Monika:

– Dirbu medicinos srityje, skiepijuosi pati ir skiepiju vaiką. Žinoma, jeigu vaikas sloguoja, to daryti nereikia. Į skiepus reikia žvelgti labai atsakingai ir skiepyti tik nesergantį vaiką.

GALERIJA

  • Aistė
  • Genutė
  • Monika
  • Kamilė
  • Janina
  • Rimantas
  • Andrius
  • Aušra
  • Edita
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Titas

Propaguojama panika vardam pinigeliu pinigeliu. Bet niekam nerupi vaikuciai kai suvaromi jiems virusai su nuodu kokteiliu, kurie palaipsniui sukelia ivairius vezius,psicvhinius susirgimus, paralyzius ir mirtis,ypac staigo loveles mirtis. Daktarai niekada neprisiima atsakomybes uz vaiku suzalojimus su beverciais skiepais. Geda tiems,kurie samoningai skleidzia skiepu propaganda tiems kurie nieko nezino apie skiepu zala. Nes teisybes medikai niekada nepasako kas uz slkiepu slypi.

ha

Nesuprantu iš kur ta paniška baimė neskiepytų žmonių,jeigu pats pasiskiepyjas.

zelemuncikas

Gal būt,galbūt,galbūt,jeigu tie,barzdaskučių palikuonys įrodytų,kad vaikas nesusirgo nuo jų sušvirkšto ,,švęsto vandenėlio'',o ne imunitetas šiai ligai jau vaikui buvo užkoduotas jo genuose.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS