Sveiki atvykę į mūsų senamiestį | Diena.lt

SVEIKI ATVYKĘ Į MŪSŲ SENAMIESTĮ

Ką mato kruiziniu laivu atplaukę mūsų laukiami turistai, eidami Klaipėdos senamiesčio Daržų gatve?

Mato Mėsininkų gatvės gale apleistą duobę-kloaką, pilną nešvarumų ir maurų. Mato priešais vieną viešbutį istorinio namo griuvėsius ir gilią duobę, kurioje – griuvenos ir augalų raizgalynės.

O priešingoje gatvės pusėje prie to viešbučio sienos – kažkokio privatininko neaiškios paskirties pailgas žemės kalnagūbris, apaugęs žolėmis. Ten mat yra neliečiama „privati valda“.

Ką mato turistai, eidami Aukštąja gatve nuo Senojo turgaus? Ogi mato kalnus ir kalnelius bei įdubas ant grindinio. Šalimais – krūvas šiukšlių ir krintančias nuo stogų čerpes.

Prie Parodų rūmų buvo trys šiukšlių dėžės, o dabar – nė vienos. Ant vienos šiukšliadėžės vietos „tvarkdarių“ užridentas didelis akmuo, kaip kad „judošiai“ buvo užridenę akmenį ant Jėzaus Kristaus kalno. Laisvė šiukšlėms!

Gatvė baigiasi keverzonėmis aprašyta tvora, už kurios tyvuliuoja kūdra.

Žiūrėkite, gėrėkitės, fotografuokite kruiziniai turistai! Welcome.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Bronislovas.

labai teisingai,o ir pats kruiziniu laivu terminalas atrodo baisiai,kazkokie namiuksciai kazkokios perkasos,buvo draugai atvaziave is talino,rodziau senamiesti nuvedziau prie pelytes,atejus prie katino sedi jaunimas kojas uzkele viena tai isvis ant to katino sedejo.kai apsaukiau tai mane tokiais keksmazodziais ispeike net baisu.ka parodyt uzsienieciam,parodziau karini laiva estai i ji net nelipo sako kaip pas jus beveik centre stovi tokie eksponatai,nuvedziau link pilies pamate ta metalini karkasa sako ka jus normaliai nemokat statyti.prie pilies buvo labai idomus fontanas na ten delfinai galvoju parodysiu bet jo ten nebera.po to 21 val norejom uzeit kur i bara pavakarieniauti tai visuose baruose pasake kad virtuve dirba tik iki 20 val.gerti gali tik su saltais uzkandziais.estai net rusiskai nusikeike.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS