Uždrausti ir petardas, ir fejerverkus | Diena.lt

UŽDRAUSTI IR PETARDAS, IR FEJERVERKUS

Tikrai reikėtų grįžti prie šito "bambioškių", petardų ir fejerverkų pardavinėjimo klausimo. Ypač dabar, kai atėjo ruduo, neišvengiamai artėja žiema ir sykiu didžiausios metų šventės, prieš kurias ištisą mėnesį perkami sprogmenys ir kasdien aidi plevėsų saliutai.

Iškart pasakysiu, kad visi šitie tuštybės ir net kvailybės atributai šiuo metu nebeturėtų būti platinami. Ir štai dėl ko.

Visų pirma, pas mus gyvena tūkstančiai nuo karo Ukrainoje pabėgusių žmonių. Ir jie, ir jų vaikai kaskart vis krūpčioja girdėdami visiškai nuo gero gyvenimo "sublūdusių" lietuvių ar kitų tautybių žmonių naktimis leidžiamus fejerverkus.

Šie veikėjai nei naktį, nei dieną nesapnavo, kokį siaubą ir kokias baisybes tie vargšai žmonės išgyveno, ką jie patyrė. Neduok Dieve. Jiems svetimas tų žmonių skausmas, jie abejingi ukrainiečiams ir jų likimui.

Jiems nusispjauti ir į jų vaikų emocijas, baimes. Jiems nusispjauti ir į tai, kad gal tie vaikučiai šlapinasi į kelnes, kai girdi tų beširdžių naktį sprogdinamus fejerverkus ir gardų juoką, tuo pat metu dar ir laistantis šampanu.

Kokio bukumo turi būti žmogus, kad džiaugtųsi sprogimais, kai kiti jų bijosi?

Jei jau tokie, atsiprašant, žmogėnai nekreipia dėmesio į žudomų ukrainiečių emocijas, tai gal jiems nors šiek tiek labiau rūpi kaimynų, kitų miestiečių jausmai?

Gal rūpi kitų piliečių baimės, kai kiekvienąkart, išgirdę 23 arba 24 valandą leidžiamus fejerverkus, jie priversti krūpčioti – gal jau tikrai karas prasidėjo?

Ne. Jiems rūpi tik jie patys sau, daugiau niekas. Savi, menki, trumpalaikiai džiaugsmai yra svarbiausi.

Būtent dėl tos priežasties, rūpinantis visuomenės psichine ir emocine sveikata, reikėtų kuo greičiausiai ir griežčiausiai uždrausti prekiauti fejerverkais. Užteks tų sprogimų naktimis. O už tokių dalykų nelegalų platinimą turėtų grėsti baudžiamoji atsakomybė.

Laikas Seimui pagalvoti apie reikalingų įstatymų pakeitimus neatidėliojant. Tai daug parlamentarų darbo laiko tikrai neužimtų.

Pakaks vieną kartą bauginti Lietuvos žmones ir teršti gamtą. Jei jau siekiame ekologijos, minėtas draudimas būtų vienas realių darbų švarinant orą ir aplinką.

Juk, kaip sakoma, tuose sprogmenyse yra visa D.Mendelejevo periodinė cheminių elementų lentelė, kuri po tų beprasmių sprogimų užteršia viską aplinkui.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

pashol tu nahui

Tegul tie ukrainieciai apsimyza kelnes nes visiem lietuviam pohui, dar isvis kas leido ukraineciam i lietuva atvykti? Jei uzdraus pyrotechnika pasigaminsiu galinga petarda ir seimui i langa imesiu.

hh

Koks kausas parase sita straipsni? Sprogdinsiu, kiek noresiu, jei kazkokiam Ukrainieciui nepatinka, gali varyt is kur atvaziaves. Jie net ne mano tautieciai, tikrai nesitaikysiu prie ju noru. Cia jie turi taikytis prie Lietuviu, o mes sventes svenciam garsiai.

Povilas

Petardos uždraustos prieš 2 metus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS