Vietoj Lenino – prekybos centras | Diena.lt

VIETOJ LENINO – PREKYBOS CENTRAS

Kažkodėl nieko nebesigirdi apie būsimą Atgimimo aikštės „atgimimą“. Anksčiau tiek buvo kalbų, tiek mūšių dėl naujos jos koncepcijos, prieš keletą metų, regis, vyko net konkursas, kažkas jį laimėjo, o dabar tyla ir ramybė.

Klausimas čia paprastas: kada prasidės konkretūs darbai šioje ypatingu šlykštumu pasižyminčioje Klaipėdos vietoje. Nutempti šioje vietoje stovėjusį Leniną į šiukšlyną nepakanka, reikia padaryti ką nors nauja, tačiau to niekas iki šiol faktiškai nedarė, tik kalbėtojų ir koncepcijų siūlytojų buvo daug.

Tuoj bus 35 metai, kai tą Leniną iš šios aikštės nuėmė ir viską paliko likimo valiai. Istorija panaši į kino teatro „Baltija“. Jei jau niekas neįgalus šio reikalo išspręsti, teritoriją reikėtų parduoti privatiems investuotojams, tegul stato čia daugiabučius. Arba dar geriau – prekybos centrą. Jis tikrai atgaivintų numirusį mūsų senamiestį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Magyla

Neviduriuok, autoriau! Numatyti milijonai ten bus sėkmingai užkasti ir be tamstos paraginimų. O vieta toji nė kiek nėra šlykšti - yra gražių medžių, gėlynų, aikštelė visuomenės susibūrimams. Tereiktų tik reljefą palyginti, suskilusį akmenį ir cementą pakeisti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS