Apie priekabiavimą | Diena.lt

APIE PRIEKABIAVIMĄ

Seimas galutinai tapo kažkokiu meškų cirku – tokių idiotiškų sprendimų, besipilančių kasdien, nematėme apskritai niekada. Siūlymas įtraukti į Seimo kultūros komitetą seksualiniu priekabiavimu kaltinamą Kęstutį Pūką nustebino net visko mačiusiuosius. Tačiau pakalbėkime ne apie cirką, o apie priekabiavimą.

Jo esama įvairių porūšių, ne tik seksualinio. Tai kito žmogaus vertimas pasielgti taip, kaip jis nenori ir neketina, totalus jo pozicijos ignoravimas. Žiniasklaidą užplūdusios diskusijos būtent apie seksualinį priekabiavimą nulemtos Harvey Weinsteino skandalo, nors turime ir savų atitikmenų pakankamai. K.Pūko atvejis elementarus – tu man, aš tau, nenori – eik lauk. Bjaurus ir, deja, dažnas atvejis. Šarūno Barto naktiniai nuotykiai kiek kitokie, nors pačios esmės tai nekeičia.

Kol kas apie juos papasakojo dvi merginos ir teoriškai to pakanka. Paulės pasakojimas įtikinamas, argumentuotas ir parodantis merginos sugebėjimą, esant ribinei situacijai, elgtis profesionaliai, operatyviai, kaip dera stipriai ir išdidžiai merginai. Vadovėlinis priekabiavimo atvejis – liudininkus ir įrodymus ji turi, nors policija elgėsi pagal savo provincinį mentalitetą. Paulė parodė pavyzdį visoms merginoms, o kitai pareiškėjai, Julijai, padarė didžiulę paslaugą.

Kai kuriomis sąlygomis atsispirti kilusiam geismui sunku, protas gerokai suskystėja, tačiau ir galima, ir būtina.

Pastarosios pasakojimas turi spragų. Ne viską prisimena, fizinio smurto (kaip Paulė) nepatyrė, liko nakvoti pas Š.Bartą, paliudyti jos teiginių negali niekas. Ir šiuo atveju tikrai tikėtina seksualinį priekabiavimą vykus, be to, dar naudojantis bejėgiška merginos padėtimi (vynas, nuovargis, nepatyrimas, baimė), ir tai vyro kaltę padvigubina. O dokumentuotas Paulės pasakojimas tarsi legitimuoja ir Julijos, įrodydamas, kad tokie dalykai su šiuo asmeniu vyksta, tad režisieriui laikas liautis vaidinus cukrinį avinėlį. "Komentarai" iš serijos "taigi pati žinojo, kur eina", "taigi abu ten gėrė", "tai ko ji čia dar nori" ar amžinasis "tai naudinga rusams" yra turgaus lygio.

Kai kuriomis sąlygomis atsispirti kilusiam geismui sunku, protas gerokai suskystėja, tačiau ir galima, ir būtina. Merginos "ne" ir reiškia "ne". Tas "ne" galioja nepriklausomai nuo to, ar susitikote pirmą kartą, ar dvidešimtą, ar kartu gyvenate jau dešimt metų ir turite tris vaikus. Sutuoktuvių liudijimas nepaverčia žmonių vienas kito daiktu. Nepamirškime to.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

elektra

visai teisingai protas suskysteja bet yra TABU! vyrai galvokite tuomet apie savo motinas[kad jas kas ir kuris -taip biauriau ???!!!AAAAAA]

:DDD

kai Navako mūzos nebeaplanko - žmogelis tuomet politikuoti pradeda, tikiuosi nesiruošia ir šis į seimą? tpfu tpfu tpfu tris kartus

Anonimas

>atsibuskite. Šmeižikėms ar šmeižikams teistumas , kalėjimas arba bauda , bei priverstinis išieškojimas moralinei bei materialinei nukentėjusiojo žalai padengti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS