Apie rinkimus | Diena.lt

APIE RINKIMUS

Aukščiausioji Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) valdymo institucija – LRT taryba – sudaroma šešeriems metams iš dvylikos žmonių.

Keturis tarybos narius (šešerių metų kadencijai) skiria prezidentas, keturis narius (ketveriems metams) skiria Seimas. Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad du tarybos nariai skiriami iš opozicinių frakcijų pasiūlytų kandidatų. Dar keturis tarybos narius, kaip savo atstovus (po vieną), dvejiems metams deleguoja Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija. Kaip matyti, labai svarų žodį dėl LRT tarybos (sudėties) Lietuvoje turi būtent Respublikos prezidentas.

Sutapimas ar ne, bet Gitanas Nausėda, viešojoje erdvėje dažnai minimas kaip vienas galimų kandidatų pakeisti Dalią Grybauskaitę S.Daukanto rūmuose, pastaruoju metu itin dažnai svečiuojasi LRT. Kviesti ekspertus savaime nėra blogai, vis dėlto nesinorėtų, kad visuomeninis transliuotojas būtų išnaudojamas vieno iš (galimų) kandidatų rinkimų kampanijoje. LRT privalo laikytis nešališkumo ir objektyvumo principų! Per artėjančius prezidento rinkimus žmonės privalo pasirinkti tinkamai. Naujasis šalies lyderis ne tik turi būti veiklus, sąžiningas ar tvirtas priimdamas sprendimus, bet ir turėti aiškią Lietuvos viziją: kas ir kokia yra mūsų šalis, koks pasaulis ją supa, ko ji tame pasaulyje siekia ar sieks. Šiandienos ekonominė ir socialinė padėtis Lietuvoje reikalauja atsakingo požiūrio į valstybę, jos ateitį, taigi ir į tai, kas vadovaus šaliai kitus keletą metų. Jeigu pasirinksime neatsakingai, pasiduosime reklamos įtakai, tik bejėgiškai stebėsime, kaip tauta išsivaikšto.

Visuomeninio transliuotojo vaidmuo, rinkėjams renkantis prezidentą, yra itin svarbus. Principinga ir objektyvi LRT pozicija būtina. Negalima vadovautis tik siaurais asmeniniais interesais. Reikia atsižvelgti į valstybės interesus, jos ateitį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Abelis

Tai,kad LRT turi 570 darbuotoju turi tik10%auditorijos,TV3 125darb. 23%aud. lnk 70darb. 17%aud.Ten grupe itartinos reputacijos draugu dalinasi 37 milijonus tarp saves meluodami,kad atlikejams moka po 1000,pasirodo moka kai kuriem tik uz benzina.Teisingumas valstybes pamatas.Prasti istatymai vercia balsuot kojomis.

Ir nenusibosta nusišnekėti...

Nieko naujo,kad tas Bezdūnas eilinį kartą prišneka nesąmonių.Juk pasireikšti jam reikia nesvarbu,kad ir nesąmonėm.Nejaugi jis nežino,kad visuomeninis transliuotojas turi kviestis ką nori,kas turi ką įdomaus pasakyti.Nors kviečiasi ir nuolatinėm tiradom besireiškiantį gandragalvių vaduką Karbauskį,bet kažkodėl niekaip neprisikviečia,nes,pasirodo,šis bijo naujų jam nepatogių klausimų.Kai ir į pateiktus raštu niekaip nesugebama atsakyti.

Bravo Beržiūnai, nusiritai iki varlių palaikymo?

...............
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS