Asfalto vaikai | Diena.lt

ASFALTO VAIKAI

Šiandien vyresniems moksleiviams paskutinė mokslo metų diena. Atostogos! Lietuva rūpinasi savo ateitimi, vaikų stovykloms šiemet išdrebino 1 mln. eurų. Susimetė gailestingosios ministerijos, savivaldybės. Pridūrė, davė daugiau nei anksčiau, bet visiems neužteks. Matyt, dar per daug vaikų. Tik viena Lietuvos akis verkia, kad per mažai gimdoma. Kita juokiasi.

Ar daug yra 1 mln. eurų? Tiems tėvams, kurie sumigus vaikams dar pasišnibžda, kaip gerai būtų, jei minimali alga padidėtų ne iki 420, o iki 450 eurų, labai daug. Mūsiškiui milijonieriui, žvelgiančiam į Lietuvą (nuotraukose) jachtos denyje, – smulkmena. Valstybei, kuri šiemet į biudžetą surinks daugiau nei 9 mlrd. eurų, – lašas jūroje. Išdrebintais pinigais girtis net gėda. Turėtų būti.

Grupelė valdžios veikėjų sau daugiau išleidžia. Štai Seimas pernai, per pirmus kadencijos metus, 1,17 mln. eurų panaudojo parlamentinei veiklai. Kiekvienam, ne tik socialiai remtiniems, buvo duota maždaug po 10 tūkst. eurų. Ir šiemet išleis panašiai. Užsienio komandiruotėms parlamentas sau numatęs 450 tūkst. eurų. Bent politikams sekasi.

Lietuvoje yra 503 tūkst. vaikų, 326 tūkst. – moksleiviai iki septyniolikos metų. Padalijus milijoną, kiekvienam mokyklinukui tenka po 3 eurus su centais arba po dešimt porcijų pigesnių ledų, ir tai, jei parduotuvėje bus akcijų. Tiesa, valstybė nežadėjo sumokėti už visų vasaros poilsį, tik už socialiai remtinų. Praėjusią savaitę oficialiai paskelbta, kad Lietuvoje skursta kas ketvirtas vaikas. Išeitų, kad prie skurdo ribos – 81,5 tūkst. moksleivių. Kiekvienam iš dovanojamo 1 mln. tektų beveik po 12 eurų ir 17 centų. Savaitės stovyklų kainos Lietuvoje prasideda nuo 100 eurų ir baigiasi 750.

Keletas tūkstančių mažumėlę pastovyklaus. O paskui? Miestiečiai, jie sudaro beveik keturis penktadalius moksleivių, šlifuos šaligatvius ir asfaltą. Kaimo vaikai irgi neliks nuskriausti. Juk valstybė visą širdį ir piniginę žvyrkeliams asfaltuoti pirmiausia aukoja. Atostogauti tikrai bus kur.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS