Barščiai su sirupu | Diena.lt

BARŠČIAI SU SIRUPU

Žemės ūkio ministras B.Markauskas šiandien ir rytoj atostogaus. Ne iš gero gyvenimo. Pastarosiomis dienomis žmogus yra aršiai puolamas dėl visokių niekų, nors Seimo pirmininkas ir burbtelėjo, kad "ministras pateko į konfliktinę situaciją reputacijos požiūriu".

Todėl ministrui reikia poilsio. Ir į Tenerifę jis veikiausiai praleisti savaitgalio neskris, o grįš namo, į Trušelių kaimą, kur jėgas jam turbūt padės atgauti naminiai barščiai, gal net žemaitiški blynai. Bet tikrieji, o ne tie, kuriuos pagal to paties B.Markausko kolegų nurodymą nūnai privaloma ruošti darželinukams – įdarytus lęšiais su cinamonu, nes taip "sveikiau". Ir visai nesvarbu, kad tai nevalgoma. Na, nebent iš bado.

Vaikai privalo valgyti viską, net ligoninėje – marmalą, kuris vadinamas trinta daržovių sriuba, nors tiek vaizdu, tiek skoniu ir, ko gero, kvapu, primena vakarykščio pobūvio perteklinį skrandžio turinį klozete.

Todėl paskui ir niršta taupieji tautiečiai, kad "geras" maistas šimtais tonų keliauja į šiukšlyną. Kas kaltas? Aplinka, kas gi dar.

Bet yra ir labiau gerų dalykų. Štai Londono knygų mugėje poetas ir eseistas, išeivis Tomas Venclova po kelių dešimtmečių pagaliau ištarė: "Aš buvau neteisus, o jie buvo teisūs." Čia jis apie tuos, kurie teigė, jog Rusija niekada nepasikeis, kad ši šalis visais laikais kelia grėsmę.

Toks beveik apaštalo Pauliaus atsivertimas, to paties, kuris prieš tai buvo Saulius ir uoliai persekiojo Jeruzalės krikščionis. Bepigu tam T.Venclovai keisti požiūrį ir dar tai pripažinti viešai, jis laisvas žmogus, jam niekas neliepia valgyti sardelių su tirštintu saldžiu pienu.

Pas mus dar irgi neliepia, net vaikų darželiuose, bet pagal pastarąsias draudimų-liepimų tendencijas, tokia tikimybė neatmestina, nes sveiko proto kriterijus jau kadaise pasimetė mūsų valdžiažmogių nuasmenintos mašinerijos smegenų šiukšliadėžėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Apie ką šis straipsnis ?

o gi apie nieką. Matyt visiškai nusigyvenusioje Kaunadienėje honorarai mokami už spaudos ženklų kiekį, o ne už skaitytojus galinčius sudominti straipsnius. Visiški degradai.

Rupūžė Veryga

Kada jis kojas pakratys? Aš ir nežinojau kuo maitinami darželinukai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS