Blyškieji žmogeliukai | Diena.lt

BLYŠKIEJI ŽMOGELIUKAI

Pliušinėmis ašaromis padekoruota visaliaudinė medžių saugojimo šventė vos neužgožė svarbesnės sukakties – antisovietinio mitingo prie A.Mickevičiaus paminklo 30-mečio.

Va, taip jau yra pas mus: amžinai atsiranda kokių nors svaresnių progų, svarbesnių žmonių už tuos tikruosius. Tie "tikrieji", šiuo atveju – realūs patriotai, taip pat buvo nustumti nominalių žmogelių, kurie visus jų nuopelnus, šaukdami apie meilę tėviškei, prisiklijavo prie savo atlapų.

Daugelis jau seniai išsikalkuliavo įprotį bet kuria proga aiškinti kitiems, kaip į komjaunimą stojo prievarta, kaip tyčiojosi iš paralyžiuotų L.Brežnevo žiaunų ir nevykdė pirminės partinės kuopelės nurodymų. Net TSKP nariai skuba aiškinti buvę tyliosios rezistencijos herojai ir didvyriai, kas vakarą kalę partinį bilietą virtuvėje prie bufetuko.

Tik klausimas: kas tokie anuomet etnografinėmis intonacijomis traukė "Prie Nemuno kitas išaušo jau rytas"? Atsakymas: tai darė tie blyškieji žmogeliukai, kurių ir buvo trys milijonai. Tada, lyg Šiaurės Korėjoje, visus valdė paniška baimė, vertusi tuos kelis disidentus vadinti durniais arba religiniais fanatikais. Herojų nebuvo. Didvyrių taip pat. Visi – prisitaikėliai ir kolaborantai. Blyškieji žmogeliukai, šiandien išsigalvojantys sau nebūtų rezistencijos nuopelnų.

Prieš 30 metų nepabūgo tik tie keli: V.Bogušis, A.Terleckas, R.Grigas, N.Sadūnaitė, V.P.Jančiauskas, tas pats tebenervinantis P.Gražulis. Nuo A.Mickevičiaus paminklo tądien ėmė sklisti stebuklinga laisvės viltis, mintis apie kurią pakirsdavo kojas. Ne tiek iš baimės, kiek dėl nuovokos, jog tai iš tiesų gali įvykti.

Kas šiandien ta saujelė drąsių žmonių? Niekas. Kolaboravusios blyškios vidutinybės prisiėmė sau laisvės kovų nuopelnus, o iš nepriklausomybės padarė nomenklatūrinį bizniuką. "Jie ir laukia, kada numirsiu", – kartą neapsikentęs rėžė A.Terleckas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

KKKKK

Man kol kas niekas neirode, kad A.Ū. ir D.K. tikrai mire paspringe zolytemis. Nesamones durneliams. Opiumas liaudziai. Kas juos nuzude??? Va cia amziaus klausimas, kuris tik kada nors isaiskes. Dar negreit, bet isaiskes.

Anonimas

Landsbergis, beje, skirtingai nei nežinia iš kur komandiruota pani Gribowska, nebuvo komunistas, nereik meluot. O krasto apsaugos ministre buvo komjaunuole. Ir suplanuota ES statyba buvo pasikesinimas daryt nusikaltima pries valstybe.

Nezabitauskas

Ir kuo gi mus stengiasi įtikinti Lokys, tratinantis mergaitę? Kad vaiką galima išmokyti pasakoti apie jam nesuprantamus dalykus taip, kad suaugusieji nepagautų meluojant? Ateis laikas, ir visi tie vaikų tratintojai galės Lukiškėse tratinti viens kitą!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS