Ekologinis išlaidų atrakcionas | Diena.lt

EKOLOGINIS IŠLAIDŲ ATRAKCIONAS

Kol susiglostęs finansų ministras vėl liaudžiai galando nekilnojamojo turto ir automobilių mokesčius, Lietuvos banko vadovai įsigeidė neapmokestinsimų elektromobilių. Nedaug, tik už 169,3 tūkst. eurų! Ir ne pirks, o išsinuomos. Nors už tokius pinigus galima būtų iš karto įsigyti bent penkis tuos įsigeistus elektrinius "Nissan Leaf".

Popiežiui Pranciškui tikusių "Fiat Tipo" už šią sumą ponai nusipirktų dar daugiau – bent 12.

Tik kur čia popiežiui iki mūsų klerkų, tegul fiatais jis ir pilka liaudis trinasi. Ponulių sėdmenys prie paprastų automobilių nepratę – gali nukentėti minkštais lašinukais apaugę subinkauliai. Neduok dieve, tas intymus sluoksnis paburks ar paraudonuos, ką pasakytų Europos centrinio banko mažumos?

Žodžiu, pavažinės, lyg J.Basanavičiaus gatvės atrakcione, mūsų ponai elektrinėmis mašinytėmis, pademonstruos patys sau ekologiją, o po kurio laiko grąžins jas išnuomojusiai įmonei "Auto Moto NG". Ir nei pinigų, nei likvidaus turto. Nieko.

Štai čia ir yra tas biudžetinis gyvenimo stebuklas: paėmei tautos pinigus, ištaškei ir ačiū už širdies šilumą – lauksime naujų asignavimų.

Klausiate, kam bankininkams apskritai tiek automobilių? Sako, inspektuos beigi vyks į "darbinius susitikimus". Solidu.

Tik kodėl tie brangiai apmokami klerkai negali važinėti viešuoju transportu, kurį paprastiems gyventojams taip primygtinai bruka?

Tiesiog negali. Be jokios argumentacijos: negali, ir viskas – patys važinėkite, o jų nomenklatūriniai kelnių kantai autobuse gali sunykti ir plaukų želė išdžiūti. Kaip tada jaustis "darbiniuose susitikimuose"?

Taigi jie, tie ten, aukštai, prisirpo ir ekologijai, ir pažangai, o jūs ten, apačioje, palūkėkite geresnių laikų, kurie veikiausiai taip niekada ir neateis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Zalimonščikui

Dar ir kaip apmokestins! Ir dar užbauduos, nes važinėdamas dviračiu vengi mokėti automobilio mokestį.

Zelemunčikas

Ko čia svarstyt.Senai įrodyta,kad ekologiškiausias transportas yra dviratis.Išskiriamos tik naudingis metano dujos ir tai ne kas taktą.Neįperkame tų elektrinių,kuriems elektrai gaminti irgi naudojamas metanas,pirkime naujus ir senus dviračiys.Gal būt jų neapmokestins.

Maladec, tovarišč pocius.

Zadanije- pavaryt ant bankininkų vypolneno
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS