Energetikos meitėliai siautėja | Diena.lt

ENERGETIKOS MEITĖLIAI SIAUTĖJA

Koks sutapimas! Kol rujojančio paršo balsu žviegiantis Rusijos pasienio apsaugos laivo "Don" vadas Michalyčius taranavo rymantį ukrainiečių buksyrą, Lietuvoje paaiškėjo, kad kitąmet laukia dujų ir elektros brangimas. Ir ne simbolinis, o bemaž 20 proc.

Kiekvienam – savos nelaimės. Michalyčiui RF pasienio tarnybos vadovybės vardu komandosas Šatochinas radijo ryšiu įsako daužyti ukrainiečių laivus: "Reikia, ble, juos taip jabašinti nach…, reikia juos zajabašinti." "Don" vadas spiegia, kad negali, nes ukrainiečiai per greitai manevruoja, be to, taranuodamas jau pataikė į saviškių geldą. Todėl jis ir smogia ne į karinius ukrainiečių katerius, o į dreifuojantį buksyrą. Svarbu įvykdyti užduotį, nesvarbu, kad durnai.

Panašiai užduotį vykdo ir kriukčiojantys energetikos žinduoliai. Įsakė anoniminis resursus valdantis paršas, ir šekite jums, lietuviai, dar vieną "gerą" žinią: mokėsite daugiau – tarpininkų pelnai turi augti.

Priešingu atveju, ką reikėtų pasakyti ofšorų savininkams Rytuose? Kad nebuvo argumentų kainoms didinti? Prieš kitus tokius pat paršus bus ne fasonas. Be to, žiema, šalta, kur visi dėsis, pirks tas dujas ir elektrą, svarbu rasti tinkamą momentą brangymečiui paskelbti.

Štai ir surado. Ir ši naujiena pateikiama taip, jog alternatyvų, regis, nėra: "Ekspertai perspėjo, kad Lietuvos vyriausybės siekis mažinti elektros ir dujų kainas – politikavimas!" Žodžiu, mokėsite, chlopai, ir nesispardykite, esą rinka kainas turi reguliuoti, visi kiti privalo tylėti.

Tik kas gi tie ekspertai? Savamoksliai namudiniai elektrikai, kažkieno plaukuota ranka suvaryti į protezines konfederacijas? Išmoko peniukšlio snukis garsiai kartoti "rinka", "energetiniai ištekliai", "atsinaujinantys šaltiniai", ir štai jums – ekspertas.

Realiai jis toks ekspertas, kaip tas Michalyčius iš apsmurgusio "Dono", kuris, negalėdamas pavyti ukrainiečių katerių, smogia į buksyrą. Nesvarbu, kad durnai, svarbu, kad įsakymas įvykdytas.

Gairės: Dujos, elektra, Don
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

privatus

akcininkas energetikos ,ka nori ta daro ,nes ten sedi savi nuo 141 no ,todel ir merdi valstybe nes jai lieka tik pvmas ir akcizas ,o visa kita nuseda i privaciu 'akcininku' saskaitas ,beda per tuo prixvatininkus ir Lietuvai ir Jos Tautai.

kauniete-suvalkiete

o man patiko tie "meiteliai". Fain ,taikliai. ish komentaru jauciasi yra Lietuvoje ZMONIU! ,ir jie jau "perpildyti " ..cha cha truksta tik lenino ,na, zinoma,s a v o!! jau taip supancioti zmones NEZMONISKAIS mokesciais;;;kad norisi sushukti :kelkis ,volodia!.

to neberinkėjas

ir man ateina į galvą tokios mintys. Ypač stebina faktas, kad viskas padaryta plačiu, solidariu mastu pritariant seimui ir kitai aukštai valdžiai.Kas rodo antkiek dideli pinigai ir poveikis tų, kuriems reikalingas šitos girnapusės Tautai po kaklu, buvimas Lietuvoje. Šitas projektas mums lietuviams visai neneša naudos. Ir tos ,,grėsmės" iš rytų ar menama ,,nepriklausomybė nuo ruso" - asiliuko kliedesiai.Vistiek tos dujos eina iš ruso o už Norgės sukčių stovi tas pats Iwanas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS