Feldmaršalas gyvas ir pavalgęs | Diena.lt

FELDMARŠALAS GYVAS IR PAVALGĘS

Praėjusią savaitę nuvinguriavo žinia: nacionalbolševikinės „Jedinstvo“ vadui V. Ivanovui prokuratūra vėl švystelėjo įtarimų. Pasirodo, dar gegužę drg. Valerikas viešai apreiškė tikįs V. Putinu, o karą Ukrainoje esą sukėlė ne Rusija, bet Kijevas su NATO.

Daugelis visa tai išgirdę labai nustebo: tai feldmaršalas dar gyvas? Ne kalėjime? Nedeportuotas – nenori nei į Uljanovską, nei į Komsomolską?

Pasirodo, sveikas, girgžda sau laisvėje ir net atrodo visai pavalgęs. Ir pajamų turi. Iš pseudoistorinių knygučių rašinėjimo? Turbūt mokesčių inspekcija žino.

Kiek tokių yra šiandien tūnančių laisvoje Lietuvoje ir lūkuriuojančių tankų su SSRS vėliavomis? Matome jas dabar besiplaikstant Ukrainoje. Kaip ten rašinėjo vis dar talentingoji prosovietinė S. Nėris, „ir pergalės aš vėliavoj šlamėsiu“. Nesunku įtarti, kad tokių norinčiųjų „sušlamėti“ tebėra minios.

Latviai ryžosi 3,6 tūkst. „neprietelių“ deportacijai. O mes vis dar laukiame, kol nedraugai iš sovietinių galvijų atvirs į žmones.

Latviai ryžosi 3,6 tūkst. „neprietelių“ deportacijai. O mes vis dar laukiame, kol nedraugai iš sovietinių galvijų atvirs į žmones. Bet stebuklų nebūna – gyvenime per daug fiziologijos.

Jau aišku – itin ilgai taikstėmės su sovietmečio rudimentais, kol dar kartą sutrikome – ir šiandien valdžioje tebeveša tie patys TSKP raudonėliai. „Kalba Vilnius“ radijas vis dar smirdina SSRS laikų muzikėlę: „kvepia pušynai, šunes suloja“. Vis dar reikšmingi kailį išvertę anos sistemos gyviai, kurie seniai turėjo būti pavojingų istorinių atliekų sąvartyne.

O kiek tokių tų, kurie vis klebena kokčią praeitį įkyriai stenėdami: „Prie sovietų buvo geriau“? Gi vien už šią frazę turėtų būti tokia pat atsakomybė, kaip už holokausto neigimą. Tik vis nėra „politinės valios“, nes ir Seime tebetarpsta tie patys raudonųjų bilietų feldmaršalai.

P. S. Mokytojai streikuoja ne visi. Štai Garliavos A. Mitkaus mokykla šventė savo 70-metį. Be alkoholio, bet su Vyskupu S. Bužausku, ūgtelėjusiomis „Liepaitėmis“ ir Kauno rajono meru V. Makūnu. Pedagogai vis neformaliai bylojo – Klaipėdos kolegos jau žygiuoja protestuoti į Vilnių. Pasaulis – nesibaigiančios skirtybės. Ir tapatumai.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, sovietmetis, valdžia
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS