Galimybė praregėti | Diena.lt

GALIMYBĖ PRAREGĖTI

Sunku prisiminti, ar kada anksčiau panašiomis nuotaikomis gyveno Bundestago rinkimų laukianti Vokietija. Viešuose debatuose tarsi ir vyrauja kasdienės aktualijos – dėl migrantų krizės paaštrėjusios vidaus saugumo ir socialinės problemos, įtampa su milijonų Vokietijos piliečių tėvonija Turkija.

Kitapus vidutinio statistinio šalies rinkėjo regos lauko verda aistros dėl Rusijos. Bene pirmą kartą nuo pat Berlyno sienos griūties Vokietijoje suabejota besąlygiškos partnerystės su Rusija prasme, skaidrumu, net prabilta apie gręsiančius pavojus.

Racionaliai nepaaiškinamą meilės Rusijai sindromą Vokietija išgyveno nuo pat akimirkos, kai vokiečių tautos akyse Michailas Gorbačiovas pasirodė kaip Vokietijos Federacinės Respublikos ir Vokietijos Demokratinės Respublikos suvienijimo režisierius, palaiminęs sovietų armijos išvedimą iš okupuotų rytinių Vokietijos žemių. Šiai euforijai pakluso net pragmatiškasis verslas, it neginčijamą faktą priėmęs kalbas apie alkanoje Rusijos rinkoje laukiančią solidžią pelno maržą ir tarsi nepastebėjęs, kaip iš jų rankų tiesiai į rusų rankas išslydo didelė dalis šalies naftos ir dujų ūkio.

Šiandien ekspertai prabyla: net iki sankcijų ir naftos kainų kritimo Vokietijos prekybos apimtis su Rusija nedaug tesiskyrė nuo analogiškų ryšių su Čekija. Tokia realybe patikėti sunku nebent tiems, kurie nematė atvirai rusofiliškos Angelos Merkel pirmtako Gerhardo Schroederio politikos ir negirdėjo apie šiandien jo daromą puikią karjerą Kremliaus verslo struktūrose.

Mažo berniuko vaidmenį, šūktelėjusio apie karaliaus gėdingą nuogybę, šiuokart atliko ne kokia istorinių baimių kaustoma Rytų Europos valstybė, bet pačios Vokietijos saugumo struktūros, įspėjusios apie Kremliaus planą bet kokiomis priemonėmis padaryti įtaką Bundestago rinkimų baigčiai. Stebintiesiems šiuos rinkimus iš šalies lieka tikėtis, kad šįkart skambutis neliks neišgirstas.

Gairės: vokietija
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Trydai...

Kelias klases baigei?Sutiek klaidų rašydamas tu ne tik kitų negerbi,bet ir save į kvailio vietą pastatai.

trydos problema yra violetines Violetos

piliules ..... ne rusai suveze y vokietija 5 mil. Turku kurie dabar jau yra pilnateisiai ,,,vokieciai,,, ir ju jau ne 5 o 15 milj. ir ne Putinas atveze ,o frau Merkel pati oficialiai paprase ,kad visi islamistai-teroristai kuriuos jankiai su NATO sebrais prigamino irake ,irane libijoj , somaly , ir sirijoj surenge ten skerdynes ir apginklave islamistus -teroristus suvaziuotu y vokieti Ji juos ten priims .... stai kada ju milijonai plustelejo y vokietija ---Merkel prisimine kad ji yra euro sojuze ir pradejo dalint visiems tuos islamistus ...daugelis saliu ju nepriima ir nenori akyse matyt ,anglai nese mujla is es, jai dziaugiasi tik grybauskaite ir violetine violeta.....

TAIP

Teisi p.mokytoja Violeta. Tikrai taip. Ta Rusija pasaulyje neturi draugų. O neturi todėl,kad ir nenori turėti. Ši šalis nuo seno turi tik arba "chalujus" arba priešus .Visas pasaulis - priešai. Rusijos iimperijos ir Rusijos caro priešai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS