Gėris pagal kišenės turinį | Diena.lt

GĖRIS PAGAL KIŠENĖS TURINĮ

Skirtumas tarp turtingiausiųjų ir "biedniokų" tampa toks didelis, kad gyvenimas netrukus bus kaip Pietų Amerikoje. Kai įsivyrauja segregacija pagal kišenės turinį, tikėtis atjautos ir nuoširdumo nebėra reikalo. Kaip sakoma, nieko asmeniško, bet jei neturi "babkių", esi niekas. Kokie čia gali būti sentimentai?

Štai susirinko kelių bankų gauleiteriai ir paskelbė: visuotinis nekilnojamojo turto mokestis – gėris, jį reikia kuo greičiau įvesti! Vienas dar ir pasipiktino: kaip tie žmonės nesupranta, kad reikia kovoti ne prieš šį mokestį, o už pajamų apmokestinimo mažinimą? O 0,3 proc. NT mokestis, fe, tik kokie 20 eurų per mėnesį!

Na, kas jiems tas 20 erų? Štai vienas banko ideologas, gal net dirbsiantis prezidentūroje, nepabijojo pasakyti, kad jo šeimai pragyventi reikia tik 2,5 tūkst. eurų. Per mėnesį, suprantama. Fainas tas taukuotų kaklaraiščių gyvenimas, ar ne?

Tik ką toks prezidentas galėtų pasakyti močiutei, gaunančiai 160 eurų pensijos? Gal tai, kad jos vienintelį "chruščiovinį" butą būtina apmokestinti, nes tas mokestis yra visuomeninis gėris? Ką ta močiutė po to galvos apie mūsų valstybę? Gal ims traukti patriotinę dainą?

Štai praėjusią savaitę vėl įkyriai dejuota, kad Lietuvoje lengvųjų automobilių vidutinis amžius yra 15 metų. Velkamės ES uodegoje. Suprask: ir čia išgelbėtų tik mašinų apmokestinimas, piliečiai iškart imtų pirkti naujas.

Taip, tikrai mūsų žmonių mašinos senos. Tačiau piktybiškai nesigilinama į priežastis, kodėl taip yra, o tik bukai baisimasi pačiu faktu. Nejaugi reikia tiek daug pastangų susivokti, kad lietuviai perka senas mašinas, nes naujų negali įpirkti? Koks mersedesas iš parduotuvės, jeigu gauni "minimumą"?

Jei jau kalbėtume apie proporcingą teisingumą, tiek valdantieji, tiek bankų ideologai pirmiausia turėtų patys susimažinti savo algas ir kasnakt galvoti, ką gi daryti, kad žmonių pajamos padidėtų, o ne moralizuoti ir siekti valstybę piliečių akyse diskredituosiančių sprendimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonime

Atsakimas Klausimeliui: isdirbau 30 metu , is ju 15 -mokytoja, gaunu 206 euru pensijos. skaitai tu,Protinguolis ,tai yra normalu?

>Klausimėlis

Asile, pasižiūrėk kaip pensijos skaičiuojamos.Įdomu kokią tu gausi pensiją kai tavo kaupiamieji fondai iki to laiko dings su visais pinigais kaip sekundės bankas, o valstybė neturint privalomų 36 metų darbo stažo ir tų 160Eu/mėn.nemokės

Klausimėlis

,,...Ką galėtų pasakyti močiutei,gaunančiai 160 eurų pensijos?'' O man kyla klausimas,ką ta močiutė veikė visą gyvenimą,jei jos tik tokia pensija?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS