Grėsmingi tik ženkliukais? | Diena.lt

GRĖSMINGI TIK ŽENKLIUKAIS?

Atnaujintas Vytis taps visų šalies nacionalinių rinktinių identitetu. Taip skambiai ir iškilmingai pareiškė Lietuvos futbolo federacija, pristatydama modernizuotą Lietuvos nacionalinių futbolo rinktinių logotipą. Reikia pripažinti, kad patobulintas Vytis atrodo išties grėsmingai. Tačiau ar pasikeitęs ženkliukas ant rinktinės marškinėlių ką nors pakeis iš esmės?

Mūsų šalies nacionalinė komanda oficialiose rungtynėse nelaimi jau beveik ketverius metus – nuo 2016-ųjų spalio. 2020 m. Europos čempionato atrankos turnyre apskritai buvo pramuštas dugnas, kai lietuviai įsiamžino ne tik rekordiniu pralaimėjimu per visą nepriklausomybės laikotarpį (0:6 Portugalijai), bet ir skurdžiausiu taškų kraičiu (vos 1 taškas iš 24 galimų). Žinoma, galima guostis prieš metus pasiekta pergale prieš Naująją Zelandiją. Tačiau tai padaręs rinktinės treneris Valdas Urbonas turbūt ir pats supranta, kad laimėjimas draugiškose rungtynėse prieš rezervinės sudėties oponentą nė iš tolo neprilygsta trims taškams oficialioje dvikovoje.

Mūsų šalies nacionalinė komanda oficialiose rungtynėse nelaimi jau beveik ketverius metus – nuo 2016-ųjų spalio. 2020 m. Europos čempionato atrankos turnyre apskritai buvo pramuštas dugnas.

Vis dėlto šiemet lietuviai pagaliau sulaukė šanso prisiminti pergalių skonį. UEFA Tautų lygos C divizione mūsiškiai pateko į 4-ąją grupę, kurioje lenktyniaus su Albanijos, Kazachstano ir Baltarusijos futbolininkais. Pastarosios dvi ekipos, kaip ir mūsiškiai, niekada nėra prasimušę į svarbiausių turnyrų finalinius etapus ir pastaraisiais metais išgyvena žanro krizę. Grėsmingesni atrodo tik albanai, jau ragavę aukščiausio rango varžybų ir savo gretose turintys vieną kitą europinio lygio žvaigždę.

Tiesa, peržvelgus pačios Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą kyla klausimas – kokiais ginklais lietuviai ketina mojuoti prieš tuos įkandamus varžovus. Juk jau pirmąjį egzaminą šiandien su Kazachstanu lietuviai laikys be Arvydo Novikovo ir kitų bent kiek solidesnių savo lyderių. Štai ši startinė akistata ir iškalbingai parodys, koks bus tas skambiai pristatytas naujasis nacionalinės rinktinės identitetas – kovingo Vyčio ar nuolankaus kuino.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

LKL

Jo,jo panašu į kuiną.

Fanas

0:2

SUSIJUSIOS NAUJIENOS