A. Guo­ga: apie „MG li­be­ra­lus“ | Diena.lt

A. GUO­GA: APIE „MG LI­BE­RA­LUS“

Ar at­si­me­na­te to­kią Ju­liją Mac­ke­vič, Li­be­ralų sąjūdžio val­dy­bos narę? Man ta­pus lai­ki­nuo­ju par­ti­jos va­do­vu ir ėmus kalbė­ti apie par­ti­jos bėdas bei pa­si­ūlius tik­rin­tis me­lo de­tek­to­riu­mi, ji pa­reiškė, kad vi­sa tai ža­lin­ga par­ti­jai ir ėmėsi inicia­ty­vos nu­ša­lin­ti ma­ne nuo pa­reigų.

Par­ti­jos val­dy­ba su Eu­ge­ni­ju­mi Gent­vi­lu, Gin­ta­ru Steponavi­čiu­mi ir Šarū­nu Gus­tai­niu prie­ša­ky­je su­sku­bo pa­lai­ky­ti J.Mac­ke­vič, o pa­skui džiaugė­si sa­vo „pro­jek­to“ sėkme. Ne­pa­si­tikė­ji­mo pa­reiš­ki­mas tuo­met bu­vo vie­nin­te­lis inst­ru­men­tas ne­del­siant ma­ne pa­trauk­ti.

Vie­na­me pla­čiai nu­skambė­ju­sia­me in­ter­viu tuo­met sa­kiau, kad ne­įma­no­ma pa­dėti par­ti­jai, kai jai ne­rei­kia ta­vo pagalbos. Da­bar ge­rai su­pran­tu: ma­no pa­gal­bos jiems nereikėjo, nes tie­siog ne­bu­vau MG žmo­gus. O jie galbūt bu­vo „MG li­be­ra­lai“.

Iš­vie­šin­tuo­se Vals­tybės sau­gu­mo de­par­ta­men­to (VSD) do­ku­men­tuo­se ma­ty­ti, kaip steng­ta­si, kad „Kles­tin­čios Lie­tu­vos“ frak­ci­ja tarp li­be­ralų ne­stiprėtų. Man pa­vy­ko su­telk­ti so­lidų mąstan­čių žmo­nių bran­duolį ir tai ėmė kelti grėsmę MG ber­niukų pla­nams. Da­bar aiš­ku, ko zu­jo ap­link Rai­mondą Kur­lianskį, ko siekė Kęstu­tis Ma­siu­lis. Aš bu­vau tie­sio­ginė grėsmė jų „pro­jek­tui“. Jie ne­galė­jo manęs kont­ro­liuo­ti, nes ži­no­jo, kad už pi­ni­gus manęs ne­nu­pirks.

Ir jei ne teisė­sau­ga, 2016 m. ge­gužės ankstų rytą pa­ža­di­nu­si E.Ma­siulį jo namuo­se, tais pa­čiais me­tais po Sei­mo rin­kimų „MG li­be­ra­lai“ galė­jo ženg­ti labai rimtą žingsnį pir­myn. Kas tie 100 tūkst. dėžutė­je, kai tu­rint dau­gumą Seime ga­li leng­vai da­ly­ti mi­li­jo­nus?

Tai tie­siog ar­bat­pi­ni­giai pa­davė­jui po gerų pietų. Juk E.Ma­siu­lis ir bu­vo „MG baro“ pa­davė­jas, turėjęs pa­si­rūpin­ti, kad būtų iš­kep­tas keps­nys ne iš įpras­to meniu, o pa­gal spe­cialų už­sa­kymą ir pa­si­rūpin­ti, kad VIP klien­tai būtų ap­tar­nau­ti be eilės. Toks įspūdis man su­si­da­ro ste­bint in­for­ma­ciją apie jo vyk­dy­tas užduotis.

Šian­dien li­be­ralų „brež­ne­vas“ E.Gent­vi­las vie­šai kal­ti­na VSD dėl vi­daus politikavi­mo. E.Gent­vi­las tvir­ti­na, kad ku­rian­tis Li­be­ralų sąjūdžiui ke­lių tūkstan­čių žmonių va­lios su­si­bur­ti ne­galė­jo pa­veik­ti joks kon­cer­nas. Bet juk ne­sun­ku su­pras­ti – jei­gu no­ri įta­kos par­ti­jo­je, ne­rei­kia pa­veiktų visų jos žmo­nių, už­ten­ka „sa­vos“ vado­vybės.

Juk Li­be­ralų sąjūdis pra­ktiš­kai yra Artū­ro Zuo­ko „abo­nen­tinės“ par­ti­jos fias­ko rezul­ta­tas. Li­be­ra­lių idėjų žmonės tuo me­tu ieš­ko­jo al­ter­na­ty­vos ir ja ta­po Li­be­ralų sąjūdis. Šios par­ti­jos gre­to­se ir šian­dien yra daug pui­kių, idė­ji­nių žmo­nių, bet tai ne­reiš­kia, kad su pa­čia par­ti­ja vis­kas ge­rai.

Par­ti­jos ly­de­ris Sei­me šian­dien da­ly­vau­ja pla­čio­se vie­nos ži­niask­lai­dos priemonės or­ga­ni­zuo­ja­mo­se viešųjų ry­šių ak­ci­jo­se, kri­ti­kuo­ja teisė­saugą užuot bend­ra­dar­biavę. Be­je, pa­ts E.Gent­vi­las vie­šai pri­pa­ži­no, kad li­be­ra­lai yra neklus­nus, bet vis dėlto MG kon­cer­no vai­kas. Kaip tai at­ro­do pa­pras­tam žmogui?

Esu sakęs, kad nėra šventų be praei­ties ir teistų be atei­ties. Taip kalbė­jau apie E.Ma­siulį, drąsin­da­mas teisė­sau­gai at­skleis­ti viską, ką ži­no apie po­li­tinę korupciją Lie­tu­vo­je, ir taip at­gau­ti šva­rią sąžinę. De­ja, jis pa­si­rin­ko kitą ke­lią: toliau nie­kin­ti mūsų teisė­saugą, vals­tybę ir pa­dėti tiems, ku­riems tei­sin­gu­mo šaly­je vi­sai ne­rei­kia. Jis sakė, kad tik­rai ne­vil­kins teis­mo pro­ce­so. Įdo­mu, ar sutiks, kad jam būtų pa­skir­tas vals­tybės ap­mo­ka­mas ad­vo­ka­tas. Jei ne, tai ženklas, kad mūsų lau­kia il­gi ir var­gi­nan­tys, Lie­tuvą ir de­mok­ra­tiją nie­ki­nan­tys by­los me­tai.

Be­je, J.Mac­ke­vič, pa­ti neištvė­ru­si par­ti­jo­je, ku­rią nuo manęs gelbė­jo, 2016 m. gruodį pra­nešė apie sa­vo pa­si­trau­kimą iš Li­be­ralų sąjūdžio. Ji su­grįžo į visuome­ninę veiklą ir sėkmin­gai dar­buo­ja­si Tėvynės la­bui.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

na norint iskelt bylas lyberastams.....

reiketu is pradziu susodint visa konservatkgbesnyku gauja ,socdemonus su visais premjierais ir gauju statytine preziudente .......nes tai viena ir ta pati lansbergio sukurpta aferiugu variugu konservatlyberastiniu socdemu gauja ... kuri pasiskirscius y triju partiju vaidmenis pasikeisdami kas 4 metai plesia lietuva tauta , vygdo tautos genocida jau 28 metai

tomas

Na, Masiulio-Mockaus byla jau aiški, bet kyla naujas, daug įmantresnis ir įslaptintas skandalas - tai Karbauskio-Skvernelio veikla. Kaip ir Liberalų sąjūdis Valstiečių-žaliųjų sąjūdis irgi įkurtas vieno asmens ir jo Agrokoncerno palaikymui, o Skvernelis gavo ne dėžutę, o visą premjero portfelį. Seimo nerė Širinskienė dirba ne Seimui, o 110 proc. advokatauja Karbauskiui ir jo koncernui. Už valdiškus, mokesčių mokėtojų pinigus. Netgi meilužių paslaugos apmokėtos iš Seimo biudžeto. O, atskleidus Karabaso susirašinėjimus su rusų verslininkais, tektų užtušuoti bent 90 proc. teksto.

nuostabi

penkta pastraipa tiesiai i desimtuka, dezute masiuliui tik arbatpinigiai po geru pietu, nes masiulis tik MG baro padavejas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS