Įkypas asmenybių deficitas | Diena.lt

ĮKYPAS ASMENYBIŲ DEFICITAS

Pastarosios "Spinter tyrimų" apklausos rezultatai daug ką pribloškė: už G.Nausėdą prezidento rinkimuose balsuotų 16,8 proc. respondentų, o antroje vietoje atsidurtų buvęs Advokatų tarybos pirmininkas I.Vėgėlė. Už jo kandidatūrą balsuotų bemaž 9 proc. apklaustųjų. Advokatas aplenkė net I.Šimonytę, kuri prieš rinkimus sakė nežadėsianti pigesnės dešros. Visų partinių pasriūbavimams – I.Vėgėlė apskritai nežadėjo nieko žadėti ir net nereiškė noro tūnoti balsavimo biuleteniuose, o vis tiek atsidūrė antroje vietoje.

Kokia čia dabar svieto pabaiga, kraipo galvas nomenklatūrų atstovai.

Ogi ta, kad Lietuvoje nebėra iškilių asmenybių. Yra tik asmenys – vadovėlinės buhalterės, juostelių kirpėjai ir kiti biudžetiniai pilvakalbiai. Asmenybių nematome, nes jau seniai valstybę kamuoja sodrus jų deficitas. Net televizijos nebeįdomu žiūrėti, nes ten matome vis tuos pačius tuščiavidurius profilius. Girdime lėkštus vidutinybių mėginimus argumentuoti, eklektiškas frazes ir matome totalinį intelekto nepakankamumą, bejėgiškai mėginant kasytis sėdmenis. Nėra asmenybių, galinčių padaryti ką nors didinga. Pavyzdžiui, atkreipti dėmesį į paprastą žmogų, kurio niekas nemato jau daugybę metų. Anksčiau buvo runkeliai, dabar – maršistai. "Ko tie gyvuliai nori?" – vis klausia nusikasiusi biudžetinė-nomenklatūrinė sąmonė, tarsi nesuvokdama, kad tas mažytis žmogus ekonominėse valstybės trajektorijose vis lieka kažkur paraštėse. Vyrauja tik demagogai, karjeristai, epigonai, subinlaižiai, melagiai ir kyšininkai.

Taigi šitame sociomutacijų kontekste žmonėms geras ir I.Vėgėlė. O dar turi akivaizdžių asmenybės bruožų – moka argumentuoti ir geba remtis faktais, o ne prielaidomis. Šalia jo net vienos partijos naudai rujojantis buvęs KT veikėjas pasirodo esąs tuščiaviduris plepys, debatuose tesugebąs kontrargumentų vakuumą dangstyti tariamai autoritetinga savo nuomone.

P.S. Šiandien brangiame viešbutyje vyksta konferencija apie klimato kaitą miestuose. Čia turbūt mazuto deginimo pradžios proga. Kada baigsis tie prabangūs absurdai?

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

to >pasijuokime

Gal tau kas ir pareina,tavo problema,berašti,eik dirbti, matyti,keikūne,kad nieko nesugebi,tik loti...

skiep

svarbiausia dabar yra uzdubasint skeltanagius,visa kita smulkmenos.Vegele ne Vegele,kita zuvis,koks skirtumas,svarbu sunaikint ta blogio lizda Maskvoj visiems laikams.

>pasijuokime

o tu bl norėtum kad tavo apgailetinam visatos valdovui ir visam besityčiojančiam tarnskonservatnykų liberalizoutam Tvartui plotume katučių? Gal tavo šitoj sektoj asmenybu bl yra?.Nulis nulyje o ne asmenybės.Kriminaliniai nusikaltėlai. Ištisai. Užtenka kad apakę pensininkai jums meldžiasi ir neša gėles. Nematot kad pys da pareina konkrečiai? Pradėket rinktis stulpus ant katru galėsit patogia kabot. Laiko klausimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS