Kaip gimsta legendos | Diena.lt

KAIP GIMSTA LEGENDOS

Lietuvoje netikėtai ir veikiausiai tik trumpam šlumštelėjo trys bolidai. Labiau meteoritai, nei "Formulė 1" automobiliai. Tai – krepšinio Kardashianai (patys iš savęs verslą kuriantys realybės šou personažai) – LaVaras, LaMelo ir LiAngelo Ballai.

Ta pati rėksmingoji šeimynėlė – kišenėje žodžio neieškantis tėtušis ir du jo ūgtelėję berniukai, kurių dėka Prienai nūnai tapo populiariausiu Lietuvos miestu Jungtinėse Valstijose, sudarė sutartį su vietos krepšinio klubu "Vytautas", ir tai tapo tikra sensacija bei kultūriniu išbandymu patiems Prienams.

Jau dabar neabejojama, jog smarkuoliai amerikiečiai čia galbūt net taps garsesni už visą plejadą iš Prienų kilusių rašytojų ir poetų – Joną Mačį-Kėkštą, Justiną Marcinkevičių, Vytautą Petkevičių, Vytautą Jurgį Bubnį, filosofą Antaną Maceiną ir net keliautoją Matą Šalčių.

Tik Amerikos sporto žurnalistai buvo kiek sunerimę, kad kultūrinis šokas Lietuvoje laukia pačių Ballų, ypač jaunųjų. Ką jie ten veiks, su siaubu iki šiol svarstoma Amerikoje? Yra dvi versijos – laisvalaikį legionieriai ir jų tėtis galės leisti vietinėje picerijoje arba bažnyčioje. Ir tai turbūt viskas. Tai štai klausimas, kaip pavyks ištempti tą mėnesio sutartį? Vien picos ir maldų turbūt nepakaks miestelyje su 10 tūkst. gyventojų. O jei dar prasidės klasikinė žiema?

Viena paguoda, kad Ballams vietos žiniasklaidos dėmesio veikiausiai netrūks ir Prienuose, o garsas apie mažą Lietuvos miestuką pasklis ir anapus Atlanto, kur smalsiai laukiama žinių apie būsimų krepšinio legendų klampius žingsnius į NBA šlovės alėją.

Ir galbūt, kai kada nors LaMelo ir LiAngelo pranoks patį LeBroną Jamesą, broliukų biografai prisimins, kur viskas prasidėjo, prisimins Prienus su jų picerija ir bažnyčia, kurios neišvengiamai taps krepšinio piligrimų šventove tikrąja ta žodžio prasme. Ir Prienai atsigaus, virs labiausiai turistų lankoma vieta Lietuvoje. Prienai virs legenda.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

R...

Tų ,,įžymybių ''sureikšminimas parodo,kokie mes vis dėlto esame provincialai.Kuo jie taip žymūs?Kad Trumpą užpykdė,kad juokelius moka laidyti?O Prienai jau toks turtuolių miestas,kad nebeturi kur pinigų dėti,Kaip kviestis - tegul ir žaidėjus- iš Amerikos?Dar gerai,jei jie grįžę į savo tėvynę neišsityčios iš tų pačių Prienų. Ar netgi ir Lietuvos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS