Kam šįsyk įjungs skaitiklį? | Diena.lt

KAM ŠĮSYK ĮJUNGS SKAITIKLĮ?

Jei gatvėje pamatote V.Šustauską, turbūt nesitikite, kad jis jums pagros arfa?

Lygiai taip pat neverta tikėtis, jog valdžia, žadėdama geresnį gyvenimą, ko nors iš jūsų prieš tai neatims. Panašiai atsitiko ir šįsyk. Po pompastiško naujos mokesčių sistemos pristatymo lietuviai ūmai sužinojo, kad antrajam jų būstui bus taikomas nekilnojamojo turto mokestis.

Taigi, jei turite šviesios atminties tėvelių sodybėlę, kolektyvinį sodą ar garažiuką nusususiame kooperatyve, ruoškitės: mokesčių prievaizdai jus tikrai pakratys už kojų. Teks ne tik mokėti 0,3 proc. nuo turto vertės, bet ir pačiai VMI deklaruoti, ką apskritai turite. Priešingu atveju, iš kur klerkai sužinos, kam įjungti skaitiklį? Apie tai, beje, niekas viešai taip ir neužsiminė.

Žodžiu, alpulys iš džiaugsmo, kad kiekvieną mėnesį dabar gausite kokius 10 eurų daugiau, buvo šiek tiek per ankstyvas. Taip nebūna, kad valstybės pinigus dėliojant iš stalčiaus į stalčiuką, jie imtų staiga stebuklingai daugintis. Negailestingas fizikos dėsnis byloja, kad niekas iš nieko neatsiranda. Jei valdžia kėsinasi jums ką nors duoti, tai ne prieš gera, vadinasi, ji jau žino, ką iš jūsų paims.

Paaiškėjo ir tai, kad valdžios grietiniečiai aną savaitę aptarinėjo ir automobilių mokestį. Tiesa, finansų ministras sako, kad tam dar ne laikas, bet artėjant 2020-iesiems ši TVF inicijuota prievolė vis tiek bus deklaruota kaip neišvengiama būtinybė.

Užuot dieną naktį varčiusi smegenis, kaip padidinti žmonių pajamas, kad šie galėtų įsigyti naujesnius automobilius, valdžia apkraus mokesčiais pensininkų golfus ir pasatus ir tai vadins skatinimu įsigyti ekologiškesnes mašinas. Iš kur naujam transportui tas mūsų žmogus paims pinigų? O tai jau tamstų, piliečiai, reikalas, valstybei rūpi tik globali politika, strateginės koncepcijos ir biudžeto lėšų įsisavinimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

qqq

Vis rėkiam...patys rinkom,patys rinkom.....Aplamai tai ne patys rinkom"-Išrinktieji" patys save išstato-patys save ir išrenka.Mes balsuojam tik "dėl mados"Jie sugeba iš vienos partijos" perlėkti" į kitą.Ir keičiasi paeiliui...vieną kadenciją vieni prie lovio--kitą -kiti .Nesistebiu,kad nėra tvarkos ir didelė korupcija šalyje.

komedija

Nuostabus straipsnelis! Iš "Kauno dienos"! Nei žodelio apie Vilniaus (?) kriminalistų sutriuškintą gaują, kurios Kaune niekas nematė nuo 1999 m. Kodėl nerašote apie milijonines lėšas, namus ir t.t. Kiek kartų pas juos lankėsi garsioji VMI, anstoliai ir pan.?:) Pabandyk garaže sieną perstatyti, tai sulėks aibės tikrintojų, o dabar? Beje, nepriklausomas dienraštis "Kauno dieną" jų taip pat NEMATĖ nuo 1999 m.:)

Kalusimas

O ar ne patys tuos liberalinius stipenas išsirinkom? Kas rinko merą LiberAlų, kas Stiopką gimnazistą, kas tikėjosi išlošti melejoną , bet gavo kylą kaip uzboną? Vat ir turėkimės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS