Karikatūrinis teisingumas | Diena.lt

KARIKATŪRINIS TEISINGUMAS

Sunku paaiškinti, kokie "kralikai" laksto teisėsaugos atstovų galvose, tačiau kai kurie jų sprendimai verčia griebtis už smegenų.

Štai privačios mokyklos savininkę STT iki reanimacijos belangėje laikė vien dėl to, kad už 5 tūkst. savo nuosavos įstaigos eurų nupirko baldus mokytojų apgyvendinimo patalpai. Įvykdytas metų nusikaltimas, žiauru!

Tačiau dar baisiau, kai regi iš padų verčiančias sankcijų taikymo disproporcijas. Štai buvęs valstybinės (ne privačios) įmonės "Automagistralė" vadas V.Molis laisvai sau laigo laisvėje, nors ta pati STT dar balandį jam ir Co teikė įtarimus dėl 1 mln. eurų konkurso. Spalį teismui dėl V.Molio paduotas ir 173,4 tūkst. eurų ieškinys, inkriminuojant lėšų iššvaistymą, piktnaudžiavimą ir asmeninės naudos siekimą. Dar, kaip įtariama, per 200 tūkst. eurų žalos valstybei padarė ir buvusi V.Molio buhalterė. Ir nei belangės, nei reanimacijos! Tiesa, medalį V.Moliui teko grąžinti.

Dar didesnė žala įtariama Pravieniškių pataisos darbų kolonijoje, kur, kaip manoma, manipuliacijų rezultatas – 700 tūkst. eurų. Regis, visus turėjo iš karto aptverti spygliuota viela. Tačiau, ką jūs! Pravieniškių vadas V.Ceslevičius nuo lapkričio 8-osios mėnesiui nušalintas nuo pareigų. Jokios belangės ir reanimacijos. Pailsės ir grįš žmogus, juk tikrai nekaltas.

Iš privataus asmens už 2,9 mln. eurų pirkta košė klampina ir Alytaus pataisos namų vadovą, debesys dėl įtartinų konkursų susitelkė virš Kauno, Marijampolės, Kybartų pataisos namų. Ir nei belangės, nei reanimacijos.

O kaip ten baigėsi auksinių šaukštų reikalai? Žala – akivaizdi, o sankcijų – jokių. Štai jums ir statutinis, tiksliau – nomenklatūrinis teisingumas. Kaip policininkams sakė vienas A.Deltuvos karikatūros herojus: "Atstokite, aš ne vištą, o milijoną pavogiau."

Gairės: STT, automagistralė
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tvarkos valdžia bijo kaip velnias kryžiaus!

"PADĖKOKITE" už tai Kubiliui ir Butkevičiui, sunaikinusiems teisėtvarką per savo Lietuvos griovimo kadencijas!

Oi Paciuk,paciuk nelaimingas

Tavo snukutis nuotraukėlėje rodo,kad tau pilvuką skauda... To komplikacijėlė - piktumėlis tas tavo... Na - ir norėjimas to pinigėlio... :-(

Pociau

nu issigydyk savo hemoroju ir impotencija - nebusi toks piktas. Tada ir nuotrauka normalia isidesi, ir aplinkinius pradesi myleti. O dabar esi senas bambeklis, tik vaikams gasdinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS