Keli klausimai | Diena.lt

KELI KLAUSIMAI

Viešoje erdvėje netyla diskusijos dėl nacionalinio transliuotojo Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT). Pasidomėjus, ar skaidriai LRT kasmet išleidžia po beveik 40 mln. eurų mokesčių mokėtojų pinigų, kilo sąmyšis. Kadangi tapo populiaru viešai užduoti klausimus, štai dar keli.

Kodėl nacionalinio transliuotojo veikla sudomino tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą? Socialdemokratai, konservatoriai, liberalai – jums jokių klausimų nekyla? O gal ranka ranką plauna?

Neįprastai tylūs (dėl LRT) yra Lietuvos žiniasklaidos atstovai, nors jie mėgsta save vaizduoti kovos su korupcija avangardu ir nuolat šaiposi iš korupcijoje skendinčios Vladimiro Putino Rusijos. Ar varnas varnui akies nekerta?

Viešoje erdvėje pateikta nemažai klausimų Ramūnui Karbauskiui dėl jo verslo. Politiko kritikų teigimu, kadangi "valstiečių" lyderis – vienas įtakingiausių politikų Lietuvoje, jam taikytini aukšti moralės standartai. Taikytini. Bet ne tik R.Karbauskiui. Valstybės institucijose, tokiose kaip LRT ar Užsienio reikalų ministerija, dirbantiems asmenims skaidrumo ir moralės standartai taip pat taikytini. Ir jie yra dar aukštesni, mat politikas, jeigu korumpuotas ar neveiklus, gali būti atleistas iš darbo per rinkimus, o valstybinėse įstaigose dirbančių asmenų rinkėjai atleisti iš darbo, deja, negali. Jei jau R.Karbauskio kritikai prakalbo apie viešumą, skaidrumą ar moralę, kodėl delsia informuoti visuomenę, kiek mokesčių mokėtojams kainuoja jų kūriniai, kuriais jie didžiuojasi? Tarkime, nacionalinis pasiplaukiojimas Nemunu?

Pagaliau stebina R.Karbauskio kritikų rūpestis tuo, kad "valstiečių" lyderis valdo daug žemės Lietuvoje. Šiaip jau, kapitalo (žemės) koncentracija – natūralus procesas kapitalizme, o ši ekonominė sankloda Lietuvoje vyrauja jau daugiau nei du dešimtmečius ir niekam (iki šiol) nekliuvo. Priešingai, kam jau kam, o būtent didžiausiems R.Karbauskio kritikams kapitalistinėje Lietuvoje gyventi labai gera.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Beržynui pievose

Straipsnis visiškas skiedalas. Suplakti skirtingi dalykai, o ...žmogiai, nieko nesuprasdami, komentuoja į lankas. Naisių kompanija yra pavojus Lietuvai. Ne tik neišmanėliai, bet dar ir pasipūtėliai. Gėda klausyti ir žiūrėti. Dauguma, kas už juos balsavo, dabar net prisipažinti bijo, nes išjuoks :)

Kvarksėtojau,

Tau Lietuva - Naisių vištidė? Tai važiuok į Rusiją. Ką čia dar veiki? Kiek žmonių rinko "valstiečius" per rinkimus?

Tik sukvarksėjimas

Per gražiai paavadintas Beržiūnas gaidžiu.Tai paprasčiausias vištgaidis iš Naisių vištidės.Kartas nuo karto kažką sukarksi,bet...tik tiek. Tiesa,vištidę pajudina, ir sukvarksi visa vištidė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS