Kitokios „Brexit“ pamokos | Diena.lt

KITOKIOS „BREXIT“ PAMOKOS

Balsavimą Didžiosios Britanijos parlamente dėl "Brexit" sutarties apžvalgininkai pavadino tiesos valanda. Be britiškosios prasmės – pasiekta lemiama šalies išstojimo iš ES stadija, po kurios taps aiškus tolesnis šio politinio trilerio scenarijus, yra ir kita. Mums, besiruošiantiems rinkimų maratonui, amžinai svarstantiems, balsuoti už euru pensiją pakeliančius ar skaidrius kandidatus, ypač aktuali potekstė: "Brexit" atomazga labai aiškiai parodo, kuo gali baigtis neapdairūs žaidimai su demokratija.

Bandydamas išlaviruoti tarp asmeniniams ir partiniams reitingams kenksmingų sprendimų ir šaliai naudingiausios baigties, britų politinis elitas, o ir debatų košėje paskendę piliečiai, pernelyg mažai dėmesio kreipia į tai, kas gi tą košę užvirė. Nuogąstavimai, kad "Brexit" iniciatoriai galvojo ne apie britų interesus, bet siekė sukelti sumaištį jų valstybėje ir visoje ES, iš konspirologų ratelių jau persikėlė į finansinių nusikaltimų tyrėjų kabinetus. Kol Theresa May elegantiškai gina savo politinę reputaciją, ypač sunkių finansinių nusikaltimų tyrėjai kapstosi po "Brexit" lobistų finansuotojo, be žmonos rusės su miglota praeitimi, dar ir įtartinų ryšių su oficialiais Rusijos atstovais turinčio Arrono Bankso ir jo ekonominio fenomeno – nedidelės, bet keistai turtingos kompanijos tikrąją buhalteriją. Panašu, kad A.Banksas tebuvo tarpininkas, o pinigai "Brexit" referendumo iniciatorius pasiekė iš pėdsakus slepiančių veikėjų pamėgtose lengvatinio apmokestinimo zonose registruotos kompanijos. Vienas kitas milijonas svarų – ir buitinis nepasitenkinimas ES virto ilgam šalį į chaosą nugramzdinusiu judėjimu.

Ar "Brexit" istorija žymi ribą, kada reikia liautis tikėjus demokratijos suteikiamomis teisėmis į pliuralizmą? Anaiptol.

Ar "Brexit" istorija žymi ribą, kada reikia liautis tikėjus demokratijos suteikiamomis teisėmis į pliuralizmą? Anaiptol. Dirbtinai sukeltas chaosas – akivaizdus įrodymas, kag sulig ta akimirka, kai tauta pasirenką mažiausią iš visų civilizacijai žinomų blogybių –  demokratiją, ji turi ją ir ginti. "Brexit" – atsakymas visiems lengvatikiams, kurie leidžiasi užliūliuojami politikos marginalų, nesigilindami į tikruosius jų tikslus, atsiradimo istoriją ir finansavimo šaltinius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

...tie ,kurie turi plana sunaikinti ES betkokiu budu [o tai pastoviai skambedavo is nusenusiu ,Kremliaus parlamentaru purslais besidrapstanciu ES pusen,su isiutimo grimasomis snukiuose] tie pirdziai ineshe sumaisti D,Britanijoje. bet labia keista ; kaip neatsiranda "blaiviu "galvu ,kodel veliasi I ta ineshta bacila -Brexit ;lyg ir ne visi dar prarade orentacija ...butu … bet "bacila" matosi stpri---nes dirba per nuotoli

taip pat ruosiausi komentuot

siuos Violetinius kliedesius ---bet uz mane tai jau padare V.Baranauskas......

Virginijui Baranauskui

Pas tave labai ryškus Putino subinlaižio sindromas – straipsnyje išsakyta nuomonė neatitinka tavosios (tiksliau Kremliaus) – rašinio autorių uždrausti, pašalinti ir t.t. Giriesi, esi įsigilinęs į temą, pasidalink savo informacija. Apšviesk mus runkelius Kremliaus žvaigždžių šviesa.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS