Klinikinių idėjų triumfas | Diena.lt

KLINIKINIŲ IDĖJŲ TRIUMFAS

Lenkai ir vėl "išdūrė" Lietuvą! Kol mūsiškiai isterijų ideologai klykė apie tuoj įvyksiančią karinę invaziją, o prasidėjus "Zapad" privarė pilną pižamą ir išsilakstė po užsienius, Lenkija tyliai susitarė su amerikiečiais ir dislokavo antrą tankų brigadą Boleslavece, Pamario Dravske, Torunėje, Skvežynoje ir Žaganyje.

Net Maskva žagtelėjo iš netikėtumo, – lenkai "išdūrė" ir visą Kremliaus nusikaltėlių šutvę.

Kas dabar pasakys, kad Lietuvoje politiką strateguoja ne kvailiai, iš dešiniųjų savo paranojiškų fantazijų platumų vis parsinešantys tų pačių klinikinių idėjų?

Premjeras apsidžiaugė, kad pagaliau gynybai bus skiriama 2 proc. BVP. Pasiekimas. Tačiau šie pinigai toliau bus mėtomi auksiniams šaukštams ir sidabriniams "triusikams". Kaip ir rekrutų kariuomenei, kuri reikalinga tik tam, kad kuo daugiau tų "triusikų" būtų galima pripirkti.

Klausite, kodėl taip apie šauktinius? Argumentas: rusų kariauna Lietuvą užimtų per kelias valandas. Kol šauktinius sukviestų į surinkimo punktus, kol apginkluotų, praeitų dvi paros. Kam po tiek laiko kariuomenė reikalinga? Gal kad prisišlietų prie rusiškos?

Iliuzijomis kliedinti valdžia niekaip negali pripažinti, kad rekrutų instituto atkūrimas buvo klaida, padiktuota apsimestinio patriotizmo. Šis emigraciją padidinęs sprendimas buvo paremtas ne realiu poreikiu apsaugoti Tėvynę, o renkant politinius kozirius kitiems rinkimams ir asmeniniams reitingams. Mat mes jau seniai įpratome, kad reitingai ir rinkimai yra svarbesni už pačią valstybę.

O ją saugoti turėtų profesionali kariuomenė, kuri reaguotų tą pat akimirką, kai tik priešas peržengtų sieną. Saugoti turėtų ir tokia, kaip lenkų, racionali politika, tačiau kur jau ten kvailiams iki racijos. Mums svarbiau klykti ir plėšytis valdiškus marškinius ant krūtinės.

Gairės: Lenkai, Maskva, Zapad
Rašyti komentarą
Komentarai (24)

to Klaipėdos dienrasčio

(Tas žemiau:-) įsisavinęs S.Pociaus piemenišką stilių... O gal tai pats pats Pocelis? :-)

Klaipėdos dienrasčio

portale įnirtingai veikia teroristinės organizacijos- konservatorių partijos agentai.Iš paskutiniųjų stengiasi įveikti tikrąją žurnalistiką.Tik nesiseka.Nes galvos po beretėmis jau seniai pripelijo o tvartelio grybų idealogija irgi nesiremia jokia išmintim.Todėl tik įžeidinėja ir garina actą

Bakis

O man ramiau kad ruskiai savo Iskanderus pagausino.Amerikosais visai nepasitikiu.Jie begėdžiai, melagiai ir išdavikai.Atsiminkime ką anie padarė iš tokios stiprios šalies kaip Jugoslavija.Kam to reikėjo kad iki šiol nei serbai nei tie patys albanai atsitiesti negali?Dabar jeigu sugalvos mus pabombarduoti/šiaip sau.Dėl sportinio intereso/tai nors ruskis į nosi užvažiuos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS