Kokio prezidento reikia Lietuvai? | Diena.lt

KOKIO PREZIDENTO REIKIA LIETUVAI?

Mano nuomone, šiandien tai aktualiausias klausimas aktyviai mūsų visuomenės daliai. Kokiu keliu pasuks mūsų valstybė, nemažai priklausys nuo mūsų pasirinkto šalies lyderio. Koks jis bus – nuosaikus ir diplomatiškas, kaip buvęs prezidentas Valdas Adamkus, kuriantis ūkininkas, kaip a.a. Algirdas Mykolas Brazauskas ar griežtas ir karingas, kaip dabartinė šalies vadovė?

Kokie bus pasirinkti prioritetiniai klausimai: šalies gynybinio potencialo stiprinimas, ekonominės ir socialinės gerovės užtikrinimas, orientacija į šalies technologinį proveržį, perkrovimas ar tęstinumas diplomatiniuose santykiuose?

Šiandien mes gauname pakankamai informacijos žiniasklaidoje apie kandidatų į šalies vadovus reitingus. Kas iš jų pakilo, o kas nusileido į žemesnes pozicijas. Gauname tikslią informaciją, neperžengiant nustatybos paklaidos. Tačiau daug svarbiau mums, didžiajai visuomenės daliai, būtų žinoti ne reitingus, o mūsų šalies žinomų žmonių: visuomenės ir mokslo veikėjų, šalies moralinių autoritetų nuomonę, kokią jie įsivaizduoja ateities valstybę, ir koks, jų požiūriu, kandidatas geriausiai galėtų įgyvendinti šią viziją.

Mes visi pastebime stiprią dabartinės valstybės vadovės pusę įgyvendinant struktūrinius pokyčius teisėsaugoje, matome stiprių kandidatų, galinčių sutvarkyti gatves ir nutiesti kelius visoje Lietuvoje, taip pat matome kandidatus, kurių stipresnė pusė – finansinis sektorius.

Tačiau vis dėl to neturime viso vaizdo, neturime visos informacijos, kad galėtumėme pasakyti: taip, šis stiprus ūkininkas, finansininkas ar teisėkūros atstovas sugebės būti lokomotyvu, kuris trauks mus visus, sėdinčius traukinyje "Lietuva", į stiprios ekonomiškai ir politiškai, socialiai teisingos valstybės ateitį.

Jeigu mes gautume daugiau informacijos viešojoje erdvėje, galėtume teisingiau pasirinkti kandidatą. Nes mes, mano nuomone, turėtume būti aktyvūs ne tik rinkimuose, bet ir išsirinkę, savo veiksmais aktyviai palaikyti savo išrinktą vadovą.

Istorija įrodė, kad Prancūzijos karalius Saulė (Liudvikas XIV) buvo neteisus sakydamas "valstybė – tai aš". Valstybė – tai mes visi, kurie joje gyvename, dirbame ir kuriame. Kiekvienas pagal savo sugebėjimus ir kompetenciją, kiekvienas savo srityje, tačiau visi kartu kuriame šalies gerovei.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Zelemunčikas

Tu,pone Labanauskai pagonus nuėmei kartu su proteliu.Prezidentą ne išsirenkame,o jį mums parenka.Įsikalk į pliką galvą,tai nesąmonių nekalbėsi.

sh

O, stai ir visu galu meistras, visiems postams tinkantis asmuo.

Anonimas

Tik ne šito tipo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS