Ledai pajudėjo | Diena.lt

LEDAI PAJUDĖJO

Lietuvos futbolo klubai po gilaus žiemos miego grįžta į sceną. Kol kas labiau į užkulisius – treniruočių aikštynus ir sales, kur pradeda rengtis artėjančiam A lygos sezonui. Bene anksčiausiai, kaip ir derėtų lygos naujokei, į darbus kibo "Palanga". Pajūrio komanda jau spėjo pasitikrinti jėgas ne tik treniruokliais, bet ir kontrolinėse rungtynėse. Kol kas rezultatas neguodžiantis – patirtas triuškinamas pralaimėjimas. Tačiau nusileista ne bet kam, o Latvijos vicečempionei iš Liepojos. Drąsus pajėgių varžovų pasirinkimas palangiškiams turėtų padėti išsiaiškinti savo spragas ir atlikti tinkamas korekcijas. Vis dėlto atrodo, kad A lygos debiutantai labiausiai sieks nelikti paskutiniai. Apie medalius jiems svajoti ankstoka.

Kita vertus, Marijampolės "Sūduvos" pavyzdys rodo, kad nieko nėra neįmanomo. Suvalkiečiai pernai nedrįso net svajoti apie A lygos auksą, o finiše pasipuošė tauriausiais medaliais. Naujieji Lietuvos futbolo karaliai taip pat jau pluša treniruotėse, o pirmąją repeticiją surengs kitos savaitės pradžioje būtent su palangiškiais. Ten pat, Marijampolėje, tik kiek vėliau, odinį kamuolį pačiupinės vienu didžiausių pernykščių nusivylimų tapęs Klaipėdos "Atlantas". Išbandymų aikštėje ir už jos ribų talžytas klubas žiemą išsiskyrė su vyriausiuoju treneriu, matyt, pakeis ir ne vieną žaidėją. Klaipėdiečius pernai aplenkę "Trakai" ir "Jonava" pirmąsias kontrolines rungtynes sužais jau rytoj, o Kauno klubai pasirinko skirtingą pasirengimo strategiją. Autsaideris "Kauno Žalgiris" pradeda pamažu ir repeticijų rengti dar neskuba, o gausus "Stumbro" legionas treniruotis pradės vėliausiai – tik sausiui įpusėjus.

Tad didžiausia A lygos intriga išlieka Vilniaus "Žalgiris". Pernai netikėtai nuvainikuoti daugkartiniai čempionai, šiemet pradeda naują erą. Velniškai įdomu, ar Danijoje šaknis įleidusio Aurelijaus Skarbaliaus treniruočių metodika padės vilniečiams susigrąžinti titulus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

stasys

laimes zallgiris

SUSIJUSIOS NAUJIENOS