Lietuva per brangi | Diena.lt

LIETUVA PER BRANGI

Šventas atostogų metas rugpjūtis. Na, Prezidentė Dalia Grybauskaitė kasmet šventvagiauja, neina atostogų, nors tu ką. Jau devynerius metus nepavargsta vargti. Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis mažumėlę bus su šeima – kelionių nenumatęs. Visų reformų organizatorius premjeras Saulius Skvernelis irgi atostogaus su šeima. Ir tradiciškai ne Lietuvoje. Ispanijoje.

Kodėl ne Lietuvoje? Vyriausybės aparatas telegrafuoja: todėl, kad ten oras geras, ten kainos ir kokybės santykis padoresnis nei Tėvynėje. O tautiečiai patriotiški, pinigus palieka čia, Nidoje, Palangoje, brangiai moka už vaizdą į jūrą, primoka pagalvės mokestį už nakvynę. Už protingą kainą vasarotojų porelė įperka tik po pusę lėkštės šaltibarščių ir vieną cepeliną. Paprašo antros lėkštės, pjaus per pusę. Brangu, bet užtat Lietuvoje. Patriotai. Remia savo šalį, pildo politikų suplanuotą biudžetą ir dar perpildo.

Kodėl Ispanijoje taip pigu, o Lietuvoje per brangu. Premjere, vėl ne taip reformavote mokesčius, kad pats nuo jų linkstate?

A.Smetonos laikais buvo geležinis nurodymas remti savo šalį (kaimą, tada beveik visa Lietuva buvo kaimas). Vyriausybė 1934 m. visiems valdininkams įsakė pirkti iš valstiečių žąsis. Priklausomai nuo tarnybos, o buvo 18 kategorijų (dabar kiek daugiau – 20), tarnautojas nuo kiekvienų uždirbtų 50 litų privalėjo pirkti po žąsį. Uždirbi 150 litų – įsigyji tris žąsis, uždirbi 200 − nešk namo keturias, kišenė dar storesnė – imk visas penkias. Aišku, A.Smetona vertinamas labai prieštaringai, anuo metu juk demokratijos nebuvo. Bet tada daug ko nebuvo.

Dabar visko yra. Tik iki galo neaišku, kodėl Ispanijoje taip pigu, o Lietuvoje per brangu. Premjere, vėl ne taip reformavote mokesčius, kad pats nuo jų linkstate? Skubiai grįžkite į Palangą pas tautiečius. Savomis akimis pamatysite, kaip mokesčiai pė-vė-ėm’ais ir kitais pavidalais keliauja į valstybės biudžetą. Arba – į šešėlį. Ten dabar nėra kam su žvake pastovėti, apšviesti juodąsias buhalterijas. Ko gi tam mūsų šešėliui norėti mokėti mokesčius, kad net S.Skvernelis savo Lietuvoje uždirbtus pinigus išveža į Ispaniją?

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Heras

O kam prezidentei atostogos ,ji tiesiog per visus tuos metus nieko neveikė ,tik ant rusų lojo ,o loti nepavargsta ,tai ir kam tos atostogos .koks darbas toks ir poilsis .o skvernelis žino kad turtingesnis niekada Lietuvoj neatostogaus kas turi tas taupo,

kaunietis

Ar ne laikas stipriai apsiprausti.Kiši nosį į tarpukoji net ūsai parudavo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS