Krepšinio liga paūmėjo | Diena.lt

KREPŠINIO LIGA PAŪMĖJO

Asmenybės susidvejinimas – rimtas psichikos sutrikimas, vakar galėjęs ištikti ne vieną Lietuvos krepšinio gerbėją. Kai tuntas geriausių mūsų šalies krepšininkų ketvirtadienio vakarą Kaune kilnojo "Žalgirio" arenos stogą, rezervinės sudėties Lietuvos rinktinė Brešoje kibo į atlapus šios šalies nacionalinei komandai.

Iškalbingas sutapimas: kol potencialūs rinktinės lyderiai Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis po ilgo laiko iš Italijos skrido į Lietuvą, pati Lietuvos rinktinė iškeliavo į Italiją.

Pabandykime įsivaizduoti, kaip atrodytų Prancūzijos rinktinė, jei visi geriausi futbolininkai imtų ir neatvyktų į jos stovyklą. Užuot apsivilkę "Les Bleus" marškinėliais, išvyktų į tą pačią dieną rengiamus Čempionų lygos mačus – Antoine’as Griezmannas su Madrido "Atletico", Paulis Pogba – su "Manchester United", o Kylianas Mbappe – su PSG. Tikriausiai išvystume tik apgailėtiną pasaulio čempionų parodiją. O kaip be visos starto vienuolikės atrodytų Lietuvos futbolo rinktinė? Baisu net pagalvoti...

Be savo didžiausių žvaigždžių, tiksliau, be visų savo žvaigždžių, bet kuri rinktinė ilgainiui taptų įdomi tik pati sau. Europos futbolo federacija (UEFA) ir Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) tai puikiai supranta. Todėl uoliai ieško kompromisų su savo interesus ginančiais klubais. O futbolo klubai – tai ne kuklios krepšinio komandos. Finansinė jų veiklos išraiška – milijardai eurų. Ir idėjos jų savininkų galvose sukasi kur kas pelningesnės nei kolegų krepšinio magnatų.

Vis dėlto krepšinyje kompromisais nė nekvepia. Pasaulinė krepšinio federacija bei jos Europos filialas ir toliau laikosi nagais ir dantimis įsikibę į savo keistai reformuotą atrankos varžybų sistemą, o ULEB Eurolyga demonstratyviai tą pačią dieną rengia savo varžybų turą. Taip ir vieni, ir kiti kerta rinkodaros pajamų šaką, ant kurios galiausiai laikosi bet kuri pramogų industrija. Sportine prasme FIBA eksperimentų rezultatą jau matome - 2019 metų pasaulio čempionatas Kinijoje vyks be Europos čempionės Slovėnijos rinktinės, be stipriausių savo krepšininkų neįveikusios atrankos barjerų. O juk būtų buvę taip įdomu pamatyti, kaip slovėnų fenomenas būtų atrodęs šalia stipriausių planetos komandų...

Sakoma, kad konkurencija – progreso variklis. Tačiau beatodairiškas ir kvailas lenktyniavimas – tiesiausias kelias į pakelės stulpą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vytas

Sekite Eurolyga o ne fiba nesamones

Aras

Bardakas jei nebus europos čempionų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS