Lunatikų šventė už 40 milijonų | Diena.lt

LUNATIKŲ ŠVENTĖ UŽ 40 MILIJONŲ

Viskas, prie ko tik prisiliečia politikos papuasai, virsta nesąmonėmis, iškreipiančiomis gyvenimą. Po jų sprendimų tai reikia plėšyti Vakarų leidinius, tai kavinėse šampaną pilstyti į grafinus, kad tik nebūtų pažeistas pusgalvių kliedesiais subrandintas įstatymas. Kaip kažkada sakė Egmontas Jansonas, "Čia Lietuva, čia durniais lyja..." Nacionalinės premijos verta E.Mieželaičio poetinių barbenimų parafrazė, iš esmės apibūdinanti etnografinį bukaprotiškumo romantizmą – tautinės savimonės kryptį, kurios neturi net be apatinių lakstančios Uagadugu gentys.

Tokie pat sprendimai skandina ir valstybinę televiziją, kurios finansinę išlaikymo naštą trumparegiai Seimo nariai anuomet užkorė tautai. Kažkuriam pabodo žiopsoti į reklamą LRT žydrynėje, tai ir nutarė geriau iš biudžeto atseikėti 40 mln. eurų kasmet, bet nematyti tų reklaminių "pampersų" ar "gerųjų pilvo bakterijų" ir dar turėti landą parlamentinei visuomeninės žiniasklaidos kontrolei.

Kuo visa tai virto šiandien, matome ir be akinių. Dėl puikių A.Siaurusevičiaus administracinių sugebėjimų į LRT sulindo visi komercinės TV herojai, kuriems, kaip paaiškėjo, valdiškų pinigų kvapas saldesnis nei konkurencija realioje rinkoje. Visa tai taip iškreipė informacijos organo situaciją, jog dabar niekas nežino, kaip elgtis visoje šioje lunatikų šventėje: valdantieji lyg ir gali, lyg ir negali kontroliuoti LRT, tačiau E.Jakilaičiui esą atitekę 2,5 milijono (R.Karbauskio versija) atrodo pernelyg skausmingai. Reikalas taip diskredituoja visą žiniasklaidą, kad dabar jau reikia labai rimto chirurginio įsikišimo: tą LRT yra tiesiog būtina kuo skubiau privatizuoti. Jei jau nebėra valstybinių laikraščių, tai kodėl turėtų būti valstybinė televizija? Rinka akimirksniu išspręstų visas tas politikos idiotų sukeltas problemas.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

suįžūlėjo nekontroliuojami LRT verslininkai ?

„Žodžio laisvė yra demokratijos pamatinė vertybė, kurią kiekvienas turime saugoti. p. Edmundai Jakilaiti, Seimui svarstant dėl LRT komisijos sudarymo, juk viešai rašėte, – „niekas čia jų tikrai nebijo, tik sunku patikėti, kad su tokiais suskiais turime reikalą”.Seimo noras išssiaiškinti realią finansinę situaciją LRT niekam ir neturi sukelti baimės, jei nėra ką slėpti. Bet, kas tie „jūs“: „Jakilaitis”, „Jakilaitis ir draugai”, „Jakilaitis, draugai ir Siaurusevičius”, ar kitos bendrų interesų turinčios struktūros, turinčios reikalą su suskiais?“ – rašė R.Karbauskis. P.S. kas , gerbiantis save , gali dalyvauti Jakilaičio laidose ? Ir taip rašo turintis būti nepriklausomu žurnalistas ar baimę praradęs verslininkas , mintantis iš biudžeto ?

Reikia

kad ateitų E.Bučelytė ar kitas tikras Žmogus.Uždaryt tuos nešvarius veikėjus kuo skubiau

To chi chi

tai bus bent beprotnamis, o ne tuščia vieta su iš iždo pralobusiais veikėjais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS