Marijos ar veidmainių žemė? | Diena.lt

MARIJOS AR VEIDMAINIŲ ŽEMĖ?

Jaučiuosi nejaukiai ir, manau, daugelis jūsų taip pat jaučiasi nejaukiai dėl mūsų internetinių nepraustaburnių, kurie sukėlė erzelį dėl tamsiaodės mergaitės, buvusios šalia Jo Šventenybės popiežiaus Pranciškaus jo vizito Lietuvoje dieną.

Gėda prieš tą niekuo dėtą vaiką, ne mažiau gėda prieš popiežių, kuris kaip tik siekia pabrėžti visų rasių ir tautų lygybę. Prieš popiežių, kuris jautrus bet kokioms rasizmo ir nacionalizmo apraiškoms. Gėda prieš Šventąjį Tėvą, kuris skleidžia meilę artimui ir kupinas savyje tiek pakantumo, kad viešai broliaujasi ir su žydų rabinu, ir su musulmonų mula.

Ar galima buvo įsivaizduoti, kad taip elgsis gyventojai šalies, kuri jau 28 metai išsivadavusi iš sovietų jungo, ir jau dvylika metų esančios ES.

Visą laiką galvojau, kad mes esame tauta, kurioje vyrauja krikščioniškosios vertybės. Deja, tarp mūsų yra daug daugiau, negu norėtųsi, demagogų ir veidmainių.

Jeigu būtume tikri, nuoširdūs katalikai, atsimintume apaštalo Pauliaus žodžius iš Šventojo Rašto: "nebėra nei žydo, nei graiko, nei romiečio", visi esame broliai ir seserys Kristuje. Bet panašu, kad ne visi mes, katalikai, skaitėme Šventąjį Raštą. O dar mažiau mūsų supratome ir vadovaujamės jo skelbtomis tiesiomis, viena jų – Kristaus žodžiai apie tai, kad "kas įskaudins nors vieną tų mažutėlių, įskaudins ir jį patį".

Pagaliau, jeigu mes kalbame apie tamsiaodę mergaitę, tai ji, mano nuomone, yra mūsų tautos dukra labiau nei grynakraujais save vadinantys lietuviai, kurie iškeliavo iš Lietuvos ir net nebeketina grįžti. Nes toji mergaitė ir jos šeima, nesvarbu, kokios rasės jos tėtis, bent jau kol kas planuoja gyventi Lietuvoje, taigi jie integruojasi į mūsų beišsivažinėjančią tautą, o ne atvirkščiai.

Jokiu būdu nesmerkiu tų, kurie paliko Lietuvą neradę čia savo vietos ar išvažiavo dėl sotesnio kąsnio. Kas aš toks, kad juos smerkčiau. Tačiau labai keista, kad rasinį ir tautinį nepakantumą demonstruoja būtent svečiose šalyse atsidūrę mūsų tautiečiai.

Toji diskusija dėl tamsiaodės mergaitės įgavo ne tik apgailėtinų, bet ir juokingų bruožų. Todėl užbaigsiu anekdotu.

Taigi, kažkada kažkurį popiežių (ne dabartinį, o abstraktų personažą) ištiko koma, bet gydytojai vargais ne galais jį išgelbėjo.

Tuomet apspito jį būrys kardinolų ir puolė klausinėti: "Buvai ištiktas komos, vadinasi, matei mūsų Viešpatį. Na ir kaip, ar jis nors truputį panašus į tokį, kokį mes jį įsivaizduojame?"

"Na, – atsakė popiežius, pradėkime nuo to, kad ji – juodaodė..."

Taip, tai anekdotas. Bet įsigilinus – labai išmintingas ir pamokantis. Nes nesvarbu, kad pasaulyje yra daugybė skirtingų kultūrų, įvairių rasių ir odos spalvos žmonių, įvairių religijų.

Bet pasaulis yra vienas, todėl ir yra viena Dievo tauta, ir Dievas yra vienas, tik pavadintas daugeliu vardų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

kauniete

...kad juodu zmoniu rases pasalpu norintys imigrantai mums yra atgrasus ,sutinkame visi [nieks nenori tureti zenta juodaodi bedarbi ar Marcia apsivyniojusia amzinai skuduru ir gimdancia kartais ir margus birasius vaikus ,,, taciau jei nelabai kam patiko juodaode TOJE VIETOJE! vyksta arsus [ir ne visiems priimtini]debatai aisku Lietuva jau keletas amziu turi cigonu ;kurie lyg skaudulys valstybes kune;;; jie negali ir nenori integruotis musu baltuju rases zemeje iiir zmones atsargiai ziuri I kitos rases atvykelius ,,,o issakytos nuomones.;tai atspindys meiles savos tautos kulturai ,,nes nenorima tapti mishrunais -birasiais..

onute

labanauskai geriau jau butum patilejas su savo isvedzioimais lietuvos zemeje popieziu turejo pasitikti LIETUVAITE ir tavo intrigos cia nereikalingos

Kaunietė

Gėda kelti tokį erzelį del mazos mergaitės,kuri mokosi lietuvių katalikiškoje mokykloje,o ką ji blogo padarė,kad dabar taip aptarinėjama,straipsnis labai teisingas,kai tūkstančiai laukė Popiežiaus ,kiti rašinėjo biaurius komentarus,taip ir eina per gyvenimą skleisdami pyktį,sėja nesantaiką tokiems nėra nieko švento,nes jiems ir maža mergaitė užkliuvo ,todėl ,kad odos spalva tamsesnė ,gėda dėl tokių vadinamų daininkų ir fotografų,GĖDA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS