Moterys ir pinigai | Diena.lt

MOTERYS IR PINIGAI

Psichologai sako, kad jei moteris uždirba daugiau už vyrą, vyras gali jaustis nepatogiai. Sunku pasakyti, bet daug kas priklauso nuo požiūrio kampo. Pastaruoju metu dvi Lietuvos sporto atstovės sužibėjo skambiais pasiekimais ir uždarbiais, kurių galėtų pavydėti mūsų šalies vyrai.

MMA kovotoja Julija Stoliarenko praėjusį savaitgalį Las Vegase pasiekė pirmąją karjeros pergalę UFC narve patiesdama australę Jessicą-Rose Clark. Drauge su ilgai lauktu karjeros įrašu 29-erių kaunietei atiteko ir solidus honoraras – su specialia premija viršijantis 60 tūkst. JAV dolerių. Panašiai tiek savo piniginę prieš keletą savaičių papildė ir plaukikė Rūta Meilutytė. Tiesa, apie pusę sumos sudarė pasaulio čempionato Budapešte organizatorių išmokos, o dar tiek pat pridėjo Lietuvos vyriausybės numatytos premijos.

29-erių kaunietei atiteko ir solidus honoraras – su specialia premija viršijantis 60 tūkst. JAV dolerių. Panašiai tiek savo piniginę prieš keletą savaičių papildė ir plaukikė Rūta Meilutytė.

Pasakysite, kosminiai pinigai. Išties – nemenki, bet žinant, koks ilgas kelias nueitas iki tokių honorarų ir kiek juodo darbo ir sveikatos įdėta, atlygis atrodo adekvatus… Tiesa, jei kalbėtume apie tarptautinius pavyzdžius, tai lietuvių kilmės Rose Namajunas už kovą gauna garantuotą 500 tūkst. dolerių honorarą. Premijos šiuos uždarbius pakelia į dar aukštesnį lygį. Tačiau net ir tokie atlyginimai toli gražu neprilygsta kolegių iš kitų sporto šakų pajamoms. Daugiausia uždirbanti moteris sporte japonė Naomi Osaka pernai, įskaitant sutartis su rėmėjais, susižėrė 57 mln. dolerių. Tenisininkės apskritai dominuoja turtingiausiųjų sąraše, nors jau ne taip, kaip prieš trejus metus, kai užėmė visas dešimtuko vietas. 2021-aisiais antrą ir trečią pozicijas pasidalijo seserys Serena (46 mln.) ir Venus (11,3) Williams. Įdomu, kad tarp daugiausia uždirbusių moterų atsidūrė ir gimnastikos atstovė amerikietė Simone Biles (10 mln.), golfo žaidėja korėjietė Ko Jin-young (7,5 mln.) ir badmintono (!) meistrė iš Indijos P.V.Sindhu (7,2 mln.). Tad mūsų merginoms dar yra kur augti ir į ką lygiuotis. Juolab kad mes, lietuviai, dosnūs. Svetimų pinigų nepavydime. Ar ne?

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Teisingai

Reikia didint moteris irgi atletė

Ufa

Tegul tik sportuoja gal dar laimės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS