Mums reikia pasakų | Diena.lt

MUMS REIKIA PASAKŲ

Toji diena išaušo! Tik ar galite įsivaizduoti, kad patys britai pernai gruodį, paskelbus princo Harry ir jo išrinktosios Meghan Markle vestuvių datą, tą dieną pavadino "nacionaliniu košmaru"... Mat princas savo mylimąją veda šiandien, kai vyksta Futbolo asociacijos (FA) čempionato finalas, o britams futbolas – kaip lietuviams krepšinis, antroji religija. Britai internete sukėlė tikrą isteriją, negalėdami suprasti, kodėl jie verčiami rinktis tarp futbolo čempionato ir karališkųjų vestuvių. FA išplatintame pareiškime puolė raminti, kad vestuvės vyks dieną, o rungtynės – vakare.

Vis dėlto nereikia abejoti, kad norinčiųjų tapti istorinio įvykio liudininkais Londone bus daugiau nei sporto aistruolių. Ir ne tik Londone. 2011-aisiais princo Williamo ir jo išrinktosios Kate Middleton vestuves per televiziją ir internetu stebėjo maždaug 2 mlrd. žmonių. Ne tik britams, bet ir visam pasauliui reikia karalių pasakos. Nors praėjusio šimtmečio pabaigoje buvo prognozuojama, kad XXI a. liks tik trys karaliai: du šachmatų lentoje, o trečiasis – Jungtinėje Karalystėje, pasaulyje netrūksta monarchijų. O numylėtinė – Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II.

Toji meilė – be išlygų. Atlapaširdė ir dosni. Na ir kas, kad princo Harry ir Meghan Markle vestuvinis tortas kainuos tiek, kiek nedidelis būstas Lietuvoje, o gėlėms bus išleista daugiau, nei dažnas uždirba per metus. Didžiosios Britanijos vestuvių planavimo agentūros suskaičiavo, kad šiandienė karališkoji šventė gali tapti brangiausiomis visų laikų vestuvėmis. Britams tai nė motais. Net 70 proc. jų – besąlygiškai atsidavę savo Karalienei. Ir, suprantama, jos šeimai, šiandien pasipildysiančiai nauja nare.

Spėjama, kad Meghan gali tapti antrąja Širdžių princese. Holivudo numylėtinė, kaip ir ledi Diana, neketina plaukti pasroviui. Abiejų rankų pirštų nebeužtenka suskaičiuoti, kiek karališkosios šeimos tradicijų sulaužė ši 36-erių gražuolė. Jos ypatingą likimą spėja ir chiromantijos ekspertai, įžvelgiantys jos delne kažką nepaprasto, kuo gali pasigirti tik maždaug procentas Žemės gyventojų. Na, o 99 proc. šiandien bent akies krašteliu dirstelės į ekraną, kaip paprasta mergina žengia į pasaką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS