Naivumo kamuojami profiliai | Diena.lt

NAIVUMO KAMUOJAMI PROFILIAI

Praėjo jau 600 metų, o J.Huso ant laužo ištartas "Sancta simplicitas" vis dar fiksuoja to paties naivumo tebekamuojamus, bet save išmintingais laikančius profilius.

Ką gi, virtualiosiose iškreiptos tikrovės erdvėse mėgėjiškumas įsitvirtino tarsi nauja pseudocivilizacijos forma, tarsi naujas savimonės reiškinys, kurį patyręs didžiausias visų laikų sąmonės specialistas E.Husserlis turbūt vėl gautų galą.

Feisbukas bei kiti nūdienos snukiaveidžiai įtvirtino ir namudinį politinės rinkodaros suvokimą. Regis, pasaulis be šitos socialiniais tinklais vadinamos prievolės nebėra nieko vertas, ir tik retos tikrojo sąmoningumo akimirkos leidžia skaudžiai patirti, kad realybė už lango yra vis dar tokia pat fizinė, kaip ir J.Huso arba E.Husserlio laikais.

Kodėl anam rinkimuose pasisekė, o man ne? Šis klausimas dabar ypač kamuoja nesėkmę patyrusius agitacinės orgijos dalyvius.

Priežastis galima įžvelgti visai objektyvias. Artėjant rinkimams, moderniais siekę būti pretendentai save naiviai guodė: tarybos narių kėdes laimėsime feisbuke ir instagrame – "viską valdo technologijos".

Na, ir koks rezultatas iš šitos namudinės feisbukų agitacijos, jei rinkimus laimėjo tie, kurie dažniausiai buvo laikraščiuose? Taip taip, būtent juose. Tai juk nesunku patikrinti.

Logika čia paprasta: popierinius leidinius vis dar labiausiai skaito pagyvenę žmonės. Tai tūkstančiai prenumeratorių, kurie ir yra patys aktyviausi rinkėjai, tariantys lemiamą žodį. Feisbukinei jaunuomenei tie vietos tarybų reikalai – pofik, tačiau senjorams politika yra svarbiausia po sveikatos. Feisbuku nesinaudojantys, bet prie balsadėžių stropiai einantys pensininkai iš esmės nulemia rinkimų baigtį, todėl poligrafinė agitacija, nukreipta į juos, ir yra rezultatyviausia.

Taigi tie, kurie sapnuoja feisbuko ir reklamos agentūrų koduojamus sapnus, gali sapnuoti sau toliau politinės rinkodaros užribyje. Kaip sakė A.Užkalnis, "baigėsi blogi rinkimai, laukia dar blogesni".

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

aiskiau nebuna

Senjorai rinkimuose daug lemia todel,kad ju vos ne puse rinkeju Lietuvoje,jaunimas taigi isvarytas ar pats pabeges-kaip kas supranta-i vakarus,tad cia jokia naujiena.,kad dar ilgai raktas i mandata bus pazadai ir realus darbai gerinti ju gyvenima.Juo labiau,kad visuomene dar sparciai sensta.

Anima

Taip ir nesupratau-gerai ar blogai,kad senjorai aktyviai balsuoja ? Gal nori pasakyti,kad jie susilaikytų dėl savo pageidavimų?

Senjorai

puikus jūsų komentaras, buvo tikra. Galėtumėt parašyti ir daugiau panašių, butų labai malonu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS