Naudos pitbulių šėlsmas | Diena.lt

NAUDOS PITBULIŲ ŠĖLSMAS

Bankų ideologų fronte – nieko naujo. Vis dar toliau įkyriai ieškoma argumentų, kuo puikus yra automobilių mokestis. Nors premjeras S.Skvernelis aiškiai pasakė: šitos prievolės nebus, tačiau užkulisiuose ant laužų vis deginasi "teisuoliai", žongliruodami artefaktais, kokio gėrio vis dėlto būtų vertas sprendimas šį mokestį įvesti. Tradiciškai barškinama į puodą apie taršą, CO, pasenusį automobilių parką.

Šio naujo mokesčio labiausiai trokšta būtent tie, kurie nuolat ką nors inspiruoja ir iš to gauna labai daug naudos. Ideologija yra viskas, o žmogus yra niekas – ekonomikos plastilinas.

Iš kur šita bolševikinė žiūra? Iš bankų diktuojamos politekonominės ideologijos. Juk jei mokestis būtų įvestas, būtent jie pirmiausia ir uždirbtų. Įmonių buhalteriai gali pirštu parodyti, kiek per mėnesį sumoka Lietuvoje besisotinančioms finansų institucijoms už tai, kad galėtų naudotis savais pinigais.

Pajutę nepatenkinto premjero muistymąsi, ausis suskliaudė Aplinkos ministerijos klerkai: esą jų parengtas daug triukšmo sukėlęs mašinų mokesčio įvedimo planas tebuvo tik juodraštinė Baltojo nieko dainelė.

Vis dėlto kas atvirai išdrįs pasakyti, kurią dieną po rinkimų juodraštis pavirs "švarraščiu"?

Taip pat neteko girdėti, kad kuri nors ministerija pateiktų juodraštinį planą, kaip realiai, o ne plepalais sumažinti atskirtį ir padidinti realiąsias žmonių pajamas.

Būtent pajamas, ne pašalpas, kompensacijas ir išmokas parazitams, kuriais labiausiai yra linkę rūpintis rinkimų aranžuotėmis užsiėmę politikai. Kada išrinktieji veidu atsisuks į tuos, kurie metų metais be  atostogų dirba, moka mokesčius ir nebliauna per televiziją, kad toks gyvenimas užkniso juodai? Idiotiškai skirstomo biudžeto fiesta kasdien bado akis, bet dieviškos kantrybės žmonės stebisi, dirba ir tyli. Kol jie tyli, postringauja naudos pitbuliais tapę ideologai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

KLP

butėnt - pazirsti.... Toks jau mūsų mentalitetas. Jau ir tarp Baltijos šalių pirmaujame pagal skurdžių skaičių. Pirmaujame, bet tik zirziame. Nu nėra kam išeiti į gatves ir bent jau langus išmalti apsirijėliams melagiams. Prancūzijoje, Ispanijoje ir dar daug kur kitur, manau, būtų kitaip. O mes tik "trolinam"......

Kitas praeivis

Pocius uzsiima pigiausiu populizmu, bando itikti turgaus lygio bobelems ir viskuo nepatenkintiems "paprastiems zmonems". Rinkimai arteja?

Praeivis

Pono Pociaus apžvalgos, neišskiriant ir šios, juo toliau, juo labiau tampa panašios į troliukų siautėjimą ko ne po visais visomis įmanomomis temomis straipsniais. Skirtumas tik toks, kad matosi abrozdas ir yra parašas. Nei nalaizės, nei pasiūlymų, trolinimas ir tiek. Pazirzti visi puikiai mokam :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS