Neįskaitomi Dangaus ženklai | Diena.lt

NEĮSKAITOMI DANGAUS ŽENKLAI

Nuo šiandien iki metų galo lieka 122 dienos. Ir viena diena – iki naujųjų mokslo metų. Todėl netoleruojantieji blaivybės veikiausiai nepamirš, jog rytoj visuose gėrimų skyriuose bus paskelbtas vienos paros moratoriumas, tad "ambrozija" apsirūpins iš anksto. Čia tarp kitko.

Nes yra tokių, kuriems ir velnio lašų nereikia, o raguotasis kikena sau į saują, nors tu ką. Štai Alantos klebonas, LKP centro komiteto pirmojo sekretoriaus, vėliau – pirmojo nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos prezidento nuodėmklausys savąja "Tesla" vėl pateko į avariją. Ir taip jau antrą kartą per pastaruosius keturis mėnesius bei penktą sykį nuo 1991-ųjų (ankstesni incidentai buvo ne vairuojant "Teslą").

Ir kaipgi tai turėtų suprasti pats Dievo tarnas? Gal jis pasirinko ne tą profesiją, gal jam reikėjo tapti profesionaliu kaskadininku, o ne kunigu? O gal tai yra ženklai iš Dangaus, kad ką nors darąs ne taip? Bet čia jo sąžinės reikalas, kaip ir tų, kurie visuotiniam nuskriaustų kolūkiečių linčui vėl ant šakių iškėlė V.Landsbergio kortą. Prezidentas ar ne prezidentas?

Ir čia nūnai garsiausio Lietuvos anūko tėvas yra teisus. Palikime senelį ramybėje. Yra daug svarbesnių dalykų, nei metafizinė neapykanta ar spjaudymas ant žmogaus, kurio net humoro daugelis nepajėgūs suprasti (ką jau kalbėti apie jo eilėraščius).

Štai, pavyzdžiui, šiandien yra Lietuvos laisvės diena (1993 m. iš šalies išvesta Rusijos kariauna). Šiandien 80 metų būtų sukakę flotilės admirolui Raimundui Sauliui Baltuškai (mirė pernai). Šiandien taip pat ir knygnešio, šviesaus atminimo Liudo Vaineikio (1869–1938) gimtadienis.

Nepriklausomybę šiandien švenčia Trinidadas ir Tobagas, taip pat – Kirgizija. Šiandien suėjo 20 metų ir nuo Velso princesės Dianos (1961–1997) žūties. Vėl – avarija, vėl – Dangaus ženklai, kurių šifravimui, deja, dažniausiai neturime nei laiko, nei nuovokos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

KAUNO KALNIECIU POLIKLINIKOJE

savivaldybe sumazino medikams alga nuo rugpjucio 1, ISAKYMAS PERSIUSTAS I SEIMA IR SPEC TARNYBAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS