Nuotykiai parduotuvėse | Diena.lt

NUOTYKIAI PARDUOTUVĖSE

Jau yra šalčio, bet kainos neužšaldytos. Štai šaldytuvas su užšaldytais pusfabrikačiais, bet tirpstančiomis kainomis. Ant kortelių parašyta – dvigubai atitirpusios. Pasikrauni. Tačiau kasoje pamatęs čekį supranti, kad užšaldyti ne tik pusfabrikačiai, bet ir jų kainos. Eini aiškintis. Kas su tuo nesusidūrė?

Pardavėja sako, kad gal pirkėjas ne ten padėjo prekę. Kai patikslinti, kad ten tų prekių – visa dėžė, ateina parduotuvės vedėja. Atsiprašo ir paaiškina: žmogiška klaida. Ir, suprask, dabar atšok. Nesužinosi, koks žmogus padarė tą žmogišką klaidą ir kokia jam teks atsakomybė, nes, kad ir kaip žiūrėtum, pasikėsinta pakrapštyti svetimą piniginę.

Tačiau pirkėjas už žmogiškas klaidas baudžiamas. Vienas toks atvejis pribloškė visą šalį. Prieš jį primindamas, pasakysiu, kad panašiai buvo ir man, bet nepribloškiau net paprasto pavargusio apsaugininko. Tiesiog, ieškodamas reikalingos prekės, pasiėmiau kremo dėžutę. Beklaidžiodamas tarp lentynų įkišau ją į kišenę, paskui radau ieškomą prekę ir nuvariau prie kasos.

Tačiau pirkėjas už žmogiškas klaidas baudžiamas. Vienas toks atvejis pribloškė visą šalį.

Susimokėjau. Išėjau. Netrukus kyštelėjęs ranką į striukę apšalau. Dėžutė! Grįždamas atgal jaučiausi dar labiau apšalęs. Padėjau į vietą. Išėjau jau beveik suledėjęs, nes suvokiau – jei būtų pastebėję, tikrai nepatikėtų, kad padariau žmogišką klaidą. „Žmogiška klaida, apsaugininke!“ – „Nesimuistykite, prašom eiti su mumis.“ Ir protokolas. Ir žala reputacijai.

Dramatiškas liapsusas prieš dešimt metų nutiko sovietmečio disidentui A. Patackui, kai apsaugininkai jo kišenėje rado elektros lemputę ir saulėgrąžų. Ne visi norėjo patikėti, kad Seimo nario atlyginimą gaunantis parlamentaras smulkmenas įsidėjo dėl išsiblaškymo.

Generalinis prokuroras Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato prašymu kreipėsi į Seimą, kad būtų panaikinta A. Patacko teisinė neliečiamybė.

Užteko sveiko proto apkaltos nepradėti. Įsidėmėtinai toks prokuratūros rūstumas atrodo čekiukų skandale, kai būta tiek patikinimų: čia tik žmogiškas nesusipratimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Aš ruso laikais

sutikes pažystama beplepėdamas išėjau per duris su visa pirkinių ,,karzinka" Tai nuėjes 100 metru susigriebiau kas čia man kažkap netep:D:D ir palikes draugeli keikdamas nulėkiau susimokėt ir atsiprašyt Toks jausmas lyg i suda bučiauilipes Bet kasininkės nieko - pasijuokė ir viskas Dar pagrasino kad kita karta pagaus ir milicininkui atiduos.. Matyt todėl kad tada prekyba buvo tik valstybinė o žmonės nesužvėrėje

patacko atvejį prisimenu

buvo ir juokinga ir graudu. Juokinga suma dėl kurios žmogų tampė kai dėl pavogtų kelių tūkstančių bylos neužveda. Graudu kad tokie išsiblaškę ar be atminties seime dirba. Su pagarba Patackui kaip nusipelnusiam žmogui.

N.

Dabar seime įstatymus leidžia nuteistų partijų atstovai ir nieko. Tie įstatymai taip pat bus klaidos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS