Nužydėjusi aristokratų tapatybė | Diena.lt

NUŽYDĖJUSI ARISTOKRATŲ TAPATYBĖ

Į Britaniją išplasnojusios buvusios manekenės ir milijonieriaus žmonos grožis baigiasi. Ir ryškiausios rožės kada nors nuvysta. Prieš amžinybę neįgalus net makiažas už 300 €, skirtas pikiruoti po turtingų dėdžių vakarėlius Londone, – aristokratų krinolinai ir tie galop sudūla.

Žodžių "seniai" nuo "senai" ir "pridvisti" nuo "padvėsti" neskirianti dizainerė Juozuko karnavalą pavadino cirku ir tuoj atgal gavo "pliūchą", emocingai sulipdytą su dygiomis pastabomis apie kūno masę, šakniavaisius ir plokštainį smegenyse. Dar prikišta, jog pati siuva ne rūbus, o maišus, todėl bankrutuoja ir pavydi.

Į šį metų ginčą įsisupa ir vyriausioji šalies virėja, kuri pareiškė besididžiuojanti savo kūno masės indeksu ir tešmeningumą įprasminančiais dizainerės maišais. Pro šalį nepraslydo net ministras pirmininkas, kuris, pasirodo, taip pat turi bulvės fizionomiją, todėl yra tikras lietuvis. Rajumo per TV vis pamokanti virškinamojo trakto specialistė pabaigai ir šv. ramybei pasiūlė verčiau prisišlemšti jos kugelio su Kalabrijos dešra.

Aukštuomenė, blia…

Tačiau, kad ir kaip jie visi ten, savo olimpuose, savąjį "aš" bekeltų į aukštybes, kaimietiškumas ir jam būdingi retorikos elementai vis tiek šauniai apsinuogina. "Kritika – žemiau plintuso", – taikliai apibendrino vienas skaitytojas.

Išties, paskaitai visą tą jų mąstymo bulvienojais išpintą raštiją, pridaigintą gramatinių bei sintaksės klaidų, ir ima brėkšti gedulo nuotaikos: reali aukštuomenė, diskutavusi apie J.W.Goethę, R.Wagnerį ir K.Ptolemėjų, Lietuvoje tebuvo prieš karą. Vėliau ją visą nugalabijo sovietai, idant triumfuotų genetikos kumečiai – proletariatas ir kolchoznikai bulvių veidais su kugeliu vietoj smegenų. Štai ir samprotauja jie apie maišus, šakniavaisius ir Kalabrijos dešrą taukuotuose tarkiuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Kaunietis

Deja, yra dvi Lietuvos: viena - išsilavinusi, kultūringa, jau priartėjusi prie Vakarų kultūros, antra - mažaraštė, be jokios kultūros ir mokanti reikšti tik fiziologinę savo reakciją. kurioje klesti cinizmas, patyčios, netolerancija kitokiai nuomonei, besikeikianti, ranką kelianti prieš moteris.

> Mergaitę Maš...

Šiaip tai... "Gyvulių ūkį" privalėjo perskaityti visi LTSR kagebistai, kad reikalui esant galėtų duoti tinkamą atkirtį kapitalistų užmačioms. O laisvas narodas skaitė tai, ką norėjo, iš to, ką buvo galima gauti bibliotekose. Taigi, "ūkio" skaitytojau, apsišvietei iš nenockos.

Vienok

Ir pats darniai įsijungei į proletariato or kolchozninkų chorą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS