Palata Nr. 6 | Diena.lt

PALATA NR. 6

Pamenate, kaip A.Čechovo apsakymo "Palata Nr. 6" herojus pamažu ėmė abejoti, kas mūsų pasaulyje yra sveikieji, o kas – bepročiai? Pastaruosius pusantrų metų mums patiems (likusiems Lietuvoje) tokie klausimai nebekyla, ypač stebint išrinktųjų veiklą.

Valstybė nūnai spręs, ką mums valgyti, gerti (ypač gerti), kiek ir kada gimdyti (jau nekalbant apie intymius reikalus), kaip auklėti vaikus, ką skaityti, ką kalbėti, ką galvoti (nors geriau negalvoti).

Neįtikėtinos valdžios beprotybės apraiškos sutrikdė net jau visų primirštą, bet vėl į viešumą bandančią išsprūsti R.Vanagaitę, staiga prabilusią apie orvelišką minčių policiją. Sveika sugrįžusi į realybę. Tiesa, ar pati balsavai 2016-ųjų rudenį? Tiek to.

Būtų labai gerai, jei tie Kanados psichologijos ekspertai, kurie išanalizavo Mikės Pūkuotuko ir jo draugų charakterius, tuo pačiu metodu ištirtų ir mūsų Seimą bei Vyriausybę. Daug įdomių dalykų rastų.

Jei jau meškiuko kompanijoje jie neaptiko nė vieno psichiškai sveiko personažo, baisu ir pagalvoti, kokių tyrimų rezultatų galėtume tikėtis ištyrus mūsų politikus.

Ar kada bent įtarėte, jog šveplas, vietoje nenustygstantis Tigras kenčia nuo dėmesio trūkumo sindromo ir hiperaktyvumo, o baikštų ir nervingą paršelį kamuoja nerimo sutrikimas?

Triušis, pasirodo, – tipinis patologinis pedantas. Pelėdai pripažintas OKS – obsesinis kompulsinis sutrikimas, Nulėpausiui – lėtinė depresija, o pagrindinis herojus Mikė Pūkuotukas, psichologų nuomone, yra narkomanas, kenčiantis dėl stiprios psichinės priklausomybės nuo medaus.

Kaip tikras narkomanas, jis ryžtasi bet kam, kad tik galėtų gauti to medaus, ir čia meškiuko smegenys veikia itin išradingai, nors kitose srityse jis yra kvailokas ir turi mažai interesų.

Ar atpažįstate bent vieno realaus dabartinio valstybės veikėjo paveikslą? Galite nedetalizuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

į pievas

Buvo kažkada puiki Balticum reporterė, domėjosi istorija, nes ir specialybė- istorikė, Dabar abu su sūneliu"paplaukę.. Ir talemai išnyko..

>DĖL SNORO AFEROS

Avine, kreipkis į Putiną. Tai jis priglaudė apvogusius SNORĄ Antonovą su Baranausku.

Kad

Ir kokias,,ligas"diagnozuotų p.Asta valdantiesiems,tik nenorintis matyti kokias susidariusias votis prapjauna tie,,ligoniai". Kodėl sveikieji ir protingieji daug metų nieko nedarė,kad Lietuvoje būtų gera gyventi kiekvienam?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS