Patys sau gražūs | Diena.lt

PATYS SAU GRAŽŪS

Spalio 9-ąją sukanka dveji metai, kai įvyko Seimo rinkimai, Lietuvai dovanoję pačiais profesionaliausiais šalies istorijoje save vadinančių politikų plejadą. Ir visai nesvarbu, kad piliečiai mano visiškai kitaip. Jie – patys sau gražūs, patys sau išmintingi, patys sau populiarūs. Tačiau šią stovyklą jau gaubia liūdesys, šios kadencijos saulė jau ritasi antrojon pusėn, sulig kiekviena diena – ji vis žemiau ir žemiau, kol 2020-aisiais visai nusileis. Kaip nusileido "svieto lygintojams", dainininkams bei darbininkams. Tie irgi savo metu buvo patys sau gražūs.

Ką mano apie įpusėjusią šio Seimo kadenciją piliečiai? Tie, kurie tebegyvena Lietuvoje, mano, kad pusę bausmės jau atliko. Tie, kurie vengė bausmės, pakėlė sparnus ir išskrido. Pigių ir brangesnių oro kompanijų reisais – ten, kur gyventi džiaugsmas, o ne kančia. Mūsų profesionalai ir šioje nelaimėje mato naudos valstybei. Išskrendantys piliečiai perka daugiau bilietų, skrenda daugiau lėktuvų, jų valdytojai sumoka daugiau mokesčių, mūsų Bė-Vė-Pė vis auga.

Įdomu, kiek tas mūsų Bė-Vė-Pė papildomai paūgėjo, kai nuo profesionalų kadencijos pradžios iki vidurio Lietuva neteko beveik 50 tūkst. piliečių. Statistikos departamentas pranešė, kad šį rugsėjį nuolatinių gyventojų jau nebėra nė 2,8 mln. – mėnesio pradžioje jų buvo 2 mln. 799 tūkst. 2017-ųjų pradžioje ("žaliųjų-valstiečių" erai išaušus) Lietuva turėjo 2 847 900 gyventojų.

Gali būti, kad mūsų Bė-Vė-Pė skrydžio bendrovių sąskaita dar labiau padidės iki kadencijos pabaigos spėjus įteisinti dvigubą pilietybę. Bus lengviau bėgti nuo tokios valdžios.

O valdžia baksnoja pirštais į skaičius ir vėl tą pačią maldelę burba: taip gerai dar negyvenote, mūsų Bė-Vė-Pė auga. Kažkodėl niekaip skurdo ribos nepraauga. Ko tik nesigriebiama? Net kirvio. Keistai profesionali logika: kuo daugiau miškų iškertame, tuo labiau didėja Bė-Vė-Pė, kuo daugiau iškertame, tuo daugiau miškų turime. Šiuo požiūriu skandinavai – visiški neprofesionalai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

,,Saulei''

Rašau kabutėse,nes daugiau tu juodas niūrus debesis,o ne saulė.Lbai prašyčiau tos ,,saulės'',kad nurodytų,kur gauti konservatorių laikraštį,labai norėčiau paskaityti.Kaip tas laikraštis vadinamas?

Zelemunčikas

Kyla klausimas,kiek lietuvoje buvo gyventojų, jeigu nuo 2010(čia mano statistika) vidutiniškai((irgi mano) iš Lietuvos kasmet išskrisdavo su nauda biudžetui, po 50 tūkstančių,Dabar jau mažėja,nes Lietuvoje jau nebelieka kam išskristi.

Saulė

dar pabus, o konservai aušros nesulauks, vaikšciojantys numirėliai ir jų laikrašciai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS