Pažvelgti į godulio akis | Diena.lt

PAŽVELGTI Į GODULIO AKIS

Kad ir su kokiais ten dangiškais sparnuočiais laisvalaikiu plasnoja A.Širinskienė, "valstiečių" siekis išsiaiškinti buvusių valdžių piktadarybes yra teigiamas dalykas. Jei tam pamojavimui kirviais, o sykiu ir partinei gandrų reklamai dar būtų pasirinktas laikotarpis ne prieš rinkimus, visai būtų puiku.

Per tuos beveik tris dešimtmečius neūkiškumo, korupcijos ir ekonominės silpnaprotystės buvo tiek, kad tauta nustojo stebėtis savo valdžia. Ji jos ėmė nekęsti. Tai byloja ir 2009 m. sausio riaušės, kurių metu akmenys kapojo Seimo langus.

Pala, pala, o kas tąsyk pasirašė įsakymą guminėmis kulkomis šaudyti į beginklius piliečius? Juk tuometis vidaus reikalų ministras R.Palaitis buvo išvykęs į užsienį. Kas jį ten taip uoliai pavadavo?

Gal ir šį nykų reikalą pagaliau išsiaiškins įkyrūs politiniai naujokai.

Jei iš tiesų būtų išsiaiškinta, kodėl per krizę nebuvo pigiau skolinamasi iš Tarptautinio valiutos fondo, o milžiniški kreditai imti iš pelno siekiančių komercinių bankų, atsakomybės klausimas gali pagaliau pajudėti.

O tų "nykių reikalų" itin daug, tad darbelio tikrai bus. Jei iš tiesų būtų išsiaiškinta, kodėl per krizę nebuvo pigiau skolinamasi iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF), o milžiniški kreditai imti iš pelno siekiančių komercinių bankų, institucinės ir asmeninės atsakomybės klausimas gali pagaliau pajudėti iš vietos.

Kodėl skolintasi daug kartų brangiau? Kiek ir kokiems politinio tvartelio gyventojams nukrito į kišenes nuo šių sandorių? Kodėl tuomečiai valdantieji taip bijojo, kad valstybės finansinius srautus ims stebėti TVF? Kokią veiką norėta nuslėpti?

Į šiuos valstybinio masto kriminalą narpliojančius klausimus Lietuvos žmonės jokio atsakymo iki šiol negirdėjo. Prisimename tik Prezidentės argumentą apie politinę impotenciją paskolos iš TVF atveju.

Nors ant komercinių kreditų valstybei ugnelės pasišildžiusiuosius ramina senaties terminai, vis dėlto tauta turi žinoti savo "didvyrius". Galima būtų bent pažvelgti į tas kiauliškas godulio akis.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

NE NE

Jeigu zmones ir dabar uzmerktomis akimis stoves po medziu ir stebes konservu zaidimus, bus patys kalti. Konservu juodi darbeliai turi buti istirti, nuo kubiliaus raseles, raseles brolio iki mortos darzeliu, mokyklu.Valstieciai tai nebijo traukti i dienos sviesa, taip kad nekaisiokime pagaliu , uztenka jau uzsakytos ziniasklaidos, kurie visom jegom stengiasi apjuodinti valstiecius, gelbedami konservu kaili. Arteja rinkimai, pasakykite NE konservams, kad veliau nereiktu verkti , kai busime apsaudyti guminem kulkom

Cha cha cha

Visai suvaikėjo gandragalviai ir virto papūgomis, kartojančiomis kitų mintis.

Koliojimas

yra konservatorių puolimo priemonė kai nelieka kitų argumentų.O jų visada nelieka.Nei kiek.:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS