Pragaro miško gaisras | Diena.lt

PRAGARO MIŠKO GAISRAS

Prie Černobylio atominės elektrinės užsidegė miškas. Ir turbūt dar dega, nes jo gesinti, regis, niekas nė nesiruošia.

Tai būtų tas pats, kaip šiandien leistis į riaumojančio ugnikalnio pragarmę kur nors Gvatemaloje.

Todėl vietos ekspertai tik stebi, ar ugnis iš to miško, kadaise praminto Ruduoju, dar neatslenka link pačios jėgainės. Ir optimistiškai drąsina, jog radiacijos lygis nepakilo. Nors žalieji aktyvistai (ne tie, kur pas mus Seime, o tikrieji) labai sunerimę ir skambina visais varpais, tik jų kol kas niekas negirdi. O be reikalo.

Juk tas Rudasis pragaro miškas buvo labiausiai užterštas po katastrofos elektrinėje. Tada jį avarijos likvidatoriai likvidavo ir medžius užkasė ten pat. Per tuos metus ant jų išaugo naujas miškas, lygiai toks pat radioaktyvus, į kurį vengia eiti net Černobylio nelegalai (nuo dar didesnės pragaišties nei ši pasprukę Dievo atstumtieji).

Taigi liepsnojančios atominės džiunglės – naujasis mažytis Černobylis, šiandien – nepatogi tema, o ir yra už ją svarbesnių.

Tuo pat metu vilniečiai toliau verkia dėl neišvežtų šiukšlių. Ką daryti, dar neaišku, o kaltas – R.Šimašius. Kas gi daugiau? Atrodo, jog Vilnius – vienas tų retų Europos didmiesčių, kur šiukšles tvarko būtent meras.

"Valstiečiai" užsidegę mokesčių reforma. Bus apmokestinti visi, turintys stogą virš galvos, galbūt – net jų kojinėse laikomos santaupos šermenims. Tik, šiukštu, nelieskite stambiųjų žemvaldžių. Jiems ir toliau turėtų priklausyti mokestinės lengvatos. Taip mano Seimo kalbėtojas V.Pranckietis.

"Negi dabar bausi žmones, kurie savo laiku labai daug dirbo ir tuos dešimtis tūkstančių hektarų užsidirbo?" – maždaug taip parlamento pirmininkas radijo laidoje porino žurnalistui, aiškiai pabrėždamas, jog bet kokių revoliucijų šioje srityje sieks vengti.

Tad kiekvienas savą gaisrą gesina, kaip geba. Tik Rudasis miškas prie Černobylio dega toliau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS