Prasidėjo balsų medžioklė | Diena.lt

PRASIDĖJO BALSŲ MEDŽIOKLĖ

Prezidento rinkimų kampanija prasidėjo ir tapo aišku, kad balsuoti nėra už ką. Atskiros žmonių grupės turi savus favoritus, bet prezidentas renkamas ne grupėms, o visiems Lietuvos žmonėms. O štai tokios asmenybės nėra nors tu ką.

Vygaudas Ušackas surengė teatrališką šou šalia "Laisvės kario". Kai kam gražu, patriotiška, bet iš esmės tai populistinis cirkas, ir nieko daugiau. Neišgirdome nieko konkretaus, tik skambias, beveik religinio pobūdžio frazes, tarsi kandidatas stotų į tamplierių ordiną. "Dievo palaima sieksiu būti jūsų viltis, valia ir išmintis." Stipru, tik dvelkia pageltusiomis kantičkomis. Kandidatas retai kalba nuoširdžiai, dažniausiai girdime abstrakcijas ir štampus. Be to, kandidatas yra konservatorius. Narystės partijoje nestabdė, bet ir savo kandidatavimo su partija nederino, o partijose egzistuoja tam tikros vidinės taisyklės. Šiuo atveju jos pažeistos siekiant asmeninių tikslų. Prezidentūroje irgi esama savų taisyklių. O jei kandidatas sumanys ir jas pažeisti, nes jam taip geriau? Žodžiu, ne itin su kandidatu, cukraus vata, o ne prezidentas.

Apie Gitaną Nausėdą niekas nieko nežino, nors su juo bendravusieji atsiliepia teigiamai. Laikosi jis oriai, solidžiai, su publika paflirtuoja, bet iki pigaus populizmo nenusileidžia. Kas, kad buvęs bankininkas? Kuo buvęs bankininkas blogiau už buvusį kelių policininką? Kol kas iš kandidatų (ir potencialių) jis atrodo geriausiai, bet jei ir balsuočiau, tai tik labai suraukęs nosį.

Kas, kad buvęs bankininkas? Kuo buvęs bankininkas blogiau už buvusį kelių policininką?

Arvydas Juozaitis – protingas ir doras žmogus. Tik jo pažiūros šališkos, ne itin demokratinės ir kiek muziejinės, kaip daugelio senųjų sąjūdininkų. Turi Lietuvos viziją, o stipri vizija nepripažįsta žmonių, turinčių kitokių vizijų. Nesinori, kad pas mus atsitiktų taip, kaip Lenkijoje ir Čekijoje, o planų, kaip Lietuvai būtų geriau, juk turi ir Veryga su Kepeniu. Ne, nebalsuosiu.

Dėl Sauliaus Skvernelio kaip ir aišku. Prezidento darbas yra užsienio politikos formavimas, o kaip ją formuotų kelių policininkas, angliškai temokantis pasakyti "papūskite į alkotesterį"? O mūsų mylmeras, tikiuosi, neis į tą galerą, fiasko lauktų išsyk, o ir Kaune darbų sočiai. Nuotekų sistemą tegu kuo greičiau tvarko.

Ir štai dar Ingrida Šimonytė, pareiškusi kandidatuosianti, jei bus atkurtas "Radioshow". Andrius Tapinas bac ir atkūrė, prašom. Tiesą sakant, būtų neblogai – ji vienintelė panaši į gyvą žmogų. Nesusitepusi, kompetencijos pakanka, kalba, ką galvoja, turi puikų humoro jausmą. Tad pirmyn, nes kol kas verkti norisi.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

Anonimas

Ne prezidente,o kgbiste.

Anonimas

ne navakas,o navikas ,tiek to proto paziurejus matyti.

O jum

O jum nekeista kad beveik visi europos vadovai bevaikiai ar tai jum nieko nesako kas mus valdo gal isirinkim normalu vedusi ir su vaikais nes kaip galima suprasti vaika nepabuvus motina ar tevu dalis psichologu netuti vaiku ar po to jie gali konsultuoti vaikus man atrodo ne taip ir su prezidentais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS