Premjero vergai ir vasalai | Diena.lt

PREMJERO VERGAI IR VASALAI

Po skambių premjero Sauliaus Skvernelio pareiškimų, kad Vilniuje ir Kaune planuojamų statyti atliekų deginimo gamyklų   projektai dvelkia korupcija, bent trumpam buvo atsiradusi viltis, jog bus atidžiai jais pasidomėta. O įtarimų ir klausimų yra daug, galbūt paaiškėtų dar įdomesnių faktų, nei kilus "MG Baltic" skandalui. Keistomis legendomis apipintas vien, tarkime, suomiško, o ne rusiško kapitalo bendrovės "Fortum" atsiradimas Klaipėdoje.

Deja, šią savaitę visos viltys sudužo į šipulius. Nei premjerą domina ta korupcija, nei ką. Ir jokie projektai nebus tiriami ar stabdomi – tik 80 tūkst. tonų vilniečių atliekų bus vežama deginti į Kauną.

Kaip sako "piktasis" konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, premjeras tiesiog "pasitvarkė, kad jo namo kiemas neprarastų rinkoje vertės dėl šiukšlių deginimo gamyklos kaimynystės".

Taip, teisingai išgirdote, S.Skvernelis sostinėje gyvena netoli planuojamos statyti Vilniaus kogeneracinės elektrinės. Tad kauniečiai, ypač Kauno rajono Ramučių gyventojai, gali tik slėptis su savo protestais ir pretenzijomis.

Juk vis prieštaringiau vertinamas premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas aiškiai leido suprasti: vilniečiams (tiksliau, jo šeimininkui) reikia švaresnės aplinkos, o kiti tegul springta atliekų deginimo dūmuose.

Premjero klika tiek suįžūlėjo, kad savo kaprizų už mokesčių mokėtojų pinigus nė nebando pridengti bent šiek tiek logiškais paaiškinimais. Nors šiek tiek skaičiuoti mokantiesiems protu nesuvokiamas toks verslo planas: investuoju kelis šimtus milijonų eurų, bet įrangą naudoju tik 50 proc. pajėgumų, o papildomai leidžiu eurus, kad atliekos būtų pervežtos iš Vilniaus į Kauną. Taip švaistomi mūsų visų milijonai.

Vien už tokius planus premjeras turėtų mažų mažiausiai atsistatydinti. Vėliau, neduok Dieve, tikrai pradėjus taip švaistyti mokesčių mokėtojų pinigus, jau pakviptų ir baudžiamąja atsakomybe. Ir prieš šią aferą Eligijaus paimta dėžutė su 106 tūkst. eurų pasirodytų juokinga istorija.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Kokie dar ten Ramučių gyventojai?

Keli rėksniai ten agituoja, dar viena psichiatrė meluoja išsijuosusi. Matomai už gražius pinigėlius agituoja prieš gamyklą...

Aušra

Juk turi būti kokia nors reali galimybė išsilaisvinti nuo Vilniaus šiukšlių?

Milda

nelieskit šventųjų "valstiečių" ir jų "profesionalų, jie skaidrūs kaip vaiko ašara...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS