Profesionalus švonderizmas | Diena.lt

PROFESIONALUS ŠVONDERIZMAS

Svarbiausių šio profesionalų Seimo darbų sąrašas vis ilginamas. Greta kovos su alkoholiu (kažkodėl ne su alkoholizmu) ir balto fortepijono Seime (jei ten užsukęs pirmasis faktinis šalies vadovas skubiai užsinorėtų pirštus pamiklinti), greta išaugtų tautinių drabužėlių kiekvienam vaikui, riebiai įrašytas įstatymo projektas, kaip kovoti su šunimis ir katėmis. Šių laikų švonderiai ir šarikovai pranoko patį Poligrafą Poligrafovičių Šarikovą (Michailas Bulgakovas, "Šuns širdis", 1925), visą trumpą savo "žmogišką" gyvenimą paskyrusį kovai su katėmis. Mūsų Seimas frontą plečia – vienu įstatymu suduos smūgį ir katėms, ir šunims.

Numatomos nuo 20 iki 300 eurų baudos, jei dieną (7–22 val.) koks Brisius los, inkš arba katinas per morčių meilės dainas plėš nepertraukiamai 10 min. Naktį (22–7 val.) galas, jei gyvūnas nerims nepertraukiamai 5 min. arba su pertrūkiais pusvalandį. Kažkas privalės su chronometru fiksuoti, kitaip baudos skirti nevalia. Kas kas? Šarikovai. Bus pristeigta daugybė valstybinių šarikovų etatų. Kartu smūgis ir nedarbui.

Dar ne apie viską pagalvota. Idėjos teikėjas parlamentars Petras Čimbaras pamiršo nuo pusės ketvirtos ryto kakariekuojančius gaidžius kaimuose, kudakuojančias vištas, mūkiančias karves, žvengiančius arklius. O ką darysime su naktimis ūbaujančiomis pelėdomis, dienomis skarotas egles tuksenančiais geniais? Nearti triukšmo dirvonai.

Pilsto Seimo narys iš tuščio į kiaurą nepertraukiamai 5 min. – 20–300 eurų bauda, parduoda simpatiškai partijos moterytei po pigiai landroverį – 30 parų arešto.

Svarbesnių problemų už triukšmą Lietuvoje neliko? Pone Čimbarai, nuvažiuokite į Pravieniškes, iš ten triukšmas garsiai sklinda. Nearti dirvonai, o dar nenubaudėte nė vieno triukšmadario.

Kažkodėl nėra įstatymo, apsaugančio nuo politikų kvailumo, veidmainiavimo, melo, tuštybės ir neprofesionalumo. O galėtų. Pilsto Seimo narys iš tuščio į kiaurą nepertraukiamai 5 min. – 20–300 eurų bauda, parduoda simpatiškai partijos moterytei po pigiai landroverį – 30 parų arešto, susilaukia nesantuokinio vaiko ir meluoja, kad kūdikėlis ne jo – 3 metai kalėjimo lygtinai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Virginijus L.

Visiška tiesa, daugiau nėra ką veikt tik šunis lodyt. :)

Anonimas

O tu ką naujo atseit gali pasakyti? :D

Pats tu šarika ir švonderis

Gal be "Šuns širdies" ir dar vieną knygą perskaityk, nes jau sukiesi kaip žiurkėnas ant ratuko tose pačiose citatose.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS