Provokacija. Antras dublis | Diena.lt

PROVOKACIJA. ANTRAS DUBLIS

Minint penktąsias Euromaidano metines, Ukraina susidūrė su nauju Rusijos agresijos protrūkiu.

Prie Krymo krantų okupacinės karinės jūrų pajėgos apšaudė ir užgrobė Ukrainos karinio jūrų laivyno laivus, o įgulą suėmė. Išpuolio visiškai netikėtu negalima pavadinti – įtampa Azovo jūroje pastebimai išaugo pavasarį, kai Rusijos pakrančių tarnybos pradėjo tikrinti prekybinius Ukrainos laivus, taip paralyžiuodamos eismą Kerčės sąsiauriu. Atidaryti antrąjį hibridinio karo prieš Ukrainą frontą Maskvai tapo palanku po to, kai sausumoje Kremliaus remiami teroristai įvykdė jų intelekto galias ir taip gerokai viršijusią užduotį: atplėšta dalis ukrainiečių žemių, jose pasėtas chaosas, dėl karo sustabdyta aktyvi Ukrainos integraciją į Vakarus, sekinamas valstybės biudžetas, traumuojama visuomenė. Pašalinus nebevaldomas ginkluotas marionetes, į jų vietą per pseudorinkimus separatistų "respublikose" paskyrus naujus statytinius, Ukrainos fronte įsivyravo Kremliui labai patogi ramybė. Naujo smurto pliūpsnio nuojautą dar labiau sustiprėjo spalį paskelbus, kad Vladimiro Putino reitingas, nuo pat tapimo Boriso Jelcino įpėdiniu dienos keistai koreliuojantis su įtampomis Rusijoje, nukrito iki 2013-ųjų lygio. Kaip ir anuomet, prieš Krymo okupaciją, iš susidariusios situacijos režimas gelbstisi pigiausiu būdu, skelbdamas naują patriotizmo vajų. Vis dėlto esminio skirtumo tarp krizės 2013–2014 m. ir dabar esama. Ir jis, deja, nėra palankus Kijevui, vadinasi, ir Europai. Skirtingai nei anuomet, šiandien Kremlius žino ribas, kurių nedrįsta peržengti Ukrainos sąjungininkais save vadinančios Europos lyderės. Viena ranka pratęsdamos kai kuriems Rusijos oligarchams nepatogumų sukeliančią ekonominę ir personalijų blokadą, kita ranka jos laimina Maskvai naudingas energetines sutartis, kartu su Kremliumi planuoja kurti komisija kibernetinėms grėsmėms atremti. Todėl naujausios Kremliaus provokacijos adresatas – toli gražu ne tik Kijevas: tai iššūkis politinių raumenų atrofiją kenčiantiems veikėjams, vadinantiems save Europos lyderiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Kęstas

Vokietija ir NATO nesiunčia karo laivus į Azovo jūrą, nepaisant Kijevo maldavimų. "Rusijos ir Ukrainos konflikte kanclerė Merkel ir jos užsienio reikalų ministras nepritaria tolesniam konflikto militarizavimui. NATO taip pat nenoriai reaguoja į Kijevo maldavimus atsiųsti karo laivus." Teks Landsbergiui, Karobliui ir Grybauskaitei plaukti su suskilusia gelda į ten vienatvėje. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

kauniete

...tebunie ir "dar dublis" tik nesinori sekancio karo juk jis butu ziauresnis !!!O abi SLAVISKOS tautos tikekimes ses prie derybu stalo [tik tikekimes be Porosenko ,,Timosenkos]. Galetu jodvi pasikonsultuoti su musu siaurieciais SUOMIAIS-FINLINDIJA,,karo sukuryje jie sugebejo islaikyti valstybingumo LAISVE,,tai pavyzdys!. bet Porosenkai temdo prota jo turtai [jie nebeissitenka Ukrainos ribose beda.ju!! BEDA.

Azuolas . Uz Ukraina, teuztenka jai jegu atlaikyti kremlin

Uz Ukraina. Te suteikia auksciausias jai jegu atlaikyti kremlinus. Pagarbiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS