Rasalas nuo pagirių | Diena.lt

RASALAS NUO PAGIRIŲ

Raugintos daržovės dabar vertinamos ir labai madingos – raugti įsigudrinome net egzotiškas daržoves, ką jau kalbėti apie tautiškus kopūstus ir burokėlius. O šiomis dienomis, panašu, nemažai kas prisiminė ir dar vieną jų naudą: kai galvelė braška, labai praverčia rasalas.

Pabudome po švenčių. Akis krapštomės. Stebimės, kaip pasiausta. Bendrasis pagalbos centras rekordus skaičiuoja – tiek iškvietimų ligi šiol nebūta! Manot, taip tik Kaune? O ne, čia – kaip ir su eglėmis – rajonai parungtyniauti gali. Va, Radviliškio rajone vienam daugiadieniui net katę užkandai prisireikė išsikepti.

Dovanas inventorizavome, vėl paknopstomis į prekybos centrus lekiame: šįkart jau ne pirkti, o mainyti arba grąžinti. Vartotojų instituto darbuotojai konstatuoja, kad tai nauja tendencija. O tų naujų tendencijų – nesugaudysi. Instagramas vieną vaizdais liudija. Pasirodo, nemažai tautiečių apsinuodijo šventėmis: jau nuo lapkričio pradžios džiaugęsi kalėdinėmis puošmenomis, sausio pirmąją jas nuo eglučių plėšia, žaliaskares į konteinerius meta – užteks, pasidžiaugėme, ko ten Trijų Karalių laukti?! Manote, tik atitarnavusias per šventes meta lauk? O ne! Va, miške sostinės panosėje nustebino radinys: išmestos parduoti skirtos eglės su visais tinkliniais sijonais. Guli parodinės gražuolės šiukšlių krūvoje, o prekybininkams atsakomybė nė motais: vis tiek skaičiuos kaip atliekas, ką ten nubaus.

Dovanas inventorizavome, vėl paknopstomis į prekybos centrus lekiame: šįkart jau ne pirkti, o mainyti arba grąžinti.

Fejerverkų išpleškinome tiek, kad nuo jų ir petardų liepsnojo ir medžiai, ir konteineriai, ir automobiliai. Negana to – kraupsta gyvūnų sergėtojai – rekordinis skaičius šunų pabėgo! Fejerverkai tampa tikru košmaru ne tik jiems, bet ir paukščiams. Tik mums – nė motais, šventė juk! Ištaškėme šimtus tūkstančių puošmenoms, antra tiek iššaudėme į dangų, prekybos centrus nusiaubėme cunamiu, o savijauta? "Kaip pagirios", – dejuoja šiemet rekordiškai ilgą laiką švęsti turėję tautiečiai. Pagirios – tai būdas, kuriuo organizmas pasako, kad jam per daug alkoholio, linksmybių. Efektyviausias būdas išvengti jų – saikingumas. Tik saiką mes kažkur pametėme.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ALKOHOLIKAS

Geriant nereikia maišyti , tada ir neskaudės, net ir padauginus .

...,

Kliedesiai....blaivykis moterėle.

Taigi

Visi žinom ,kad pagirių nebus ,jei negersi,bet prisiryjam, nepersišvęsk ir nepervargsi,bet kur tau.Žmogui gana retai būna-tapo premjeru ,reik prezidentu,tapo prezidentu-reik gal pasaulio valdovu,tapo milijonieriu -reik milijardo, tai kas čia keisto? Toks jau pasaulis ir kai apsidergsim iki akių -bus pasaulio pabaiga.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS