Rožė ir kregždė | Diena.lt

ROŽĖ IR KREGŽDĖ

Atsišviežinę Gintauto Palucko vadovaujami socialdemokratai, priimdami sprendimus, toliau elgiasi taip, tarsi jokio atsinaujinimo nebūtų. Ar ne keista?

Socialdemokratai, save vadinantys tikrais kairiaisiais, ne tik drauge su liberalais toliau valdo Vilnių, bet, pasirodo, gieda tą pačią giesmę su konservatoriais apie sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą – esą šis turėtų trauktis iš užimamų pareigų.

Mažų mažiausiai G.Paluckas ir jo pasekėjai dėl A.Verygos, kuris, ko gero, yra vienas iš kairiausių ministrų Vyriausybėje, realiai norintis sumažinti neproporcingą alkoholio ir farmacijos pramonių įtaką, turėtų išlikti neutralūs. Bet taip nėra. Gal teisus Ramūnas Karbauskis: tarp konservatorių ir G.Palucko socialdemokratų iš tiesų egzistuoja viešai neskelbiamas susitarimas palaikyti vieniems kitus prieš "valstiečius"?

Gal teisus Ramūnas Karbauskis: tarp konservatorių ir G.Palucko socialdemokratų iš tiesų egzistuoja viešai neskelbiamas susitarimas palaikyti vieniems kitus prieš "valstiečius"?

Juk po 2016 m. Seimo rinkimų, kai "valstiečiai" sudarė koaliciją su socialdemokratų oportunistais (dabar maištininkais), konservatoriai liko valdžios užribyje. Ir jie ant to paties grėblio tikrai nebenori minti. Vis dėlto vieni konservatoriai gali nesugebėti priversti R.Karbauskio pripažinti jų viršenybės. Dėl to, pirma, reikia mobilizuoti dešinįjį sparną – susilpninti liberalus. Antra, kuo įmanoma labiau apriboti galimybę "valstiečiams" su kuo nors sudaryti koaliciją po 2020 m. Seimo rinkimų.

Tam, hipotetiškai žvelgiant, puikiai pasitarnautų G.Palucko vedami socialdemokratai. G.Paluckas ir G.Landsbergis niekuomet nekritikavo vienas kito iš esmės, nors, jei remsimės jų atstovaujama ideologija, būtent jie yra aršiausi politiniai oponentai. Abu kažkodėl laido kritikos strėles tik į "valstiečius", nors šių politinė programa – panaši į socialdemokratų.

Be to, tai paaiškintų, kodėl G.Paluckas naudoja aštrią kairiąją retoriką radikalizuodamas partiją – jam tiesiog reikia argumento nesudaryti koalicijos su "valstiečiais", taip pat patraukti į savo pusę dalį periferijos rinkėjų, kuriems priimtinas "valstiečių" kairysis populizmas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

To “nesugaudymas”

Nuo kada politiko pažiūras apsprendžia buvimas / nebuvimas opozicijoje? Tipo, kairė / dešinė - dzin, jei esi pozicijoje / opozicijoje? Nauja “politinė teorija” suprask - opozicija yra ideologija! Pats nieko nenutuoki, tai nerašinėk pievu!

Nesusigaudymas

Kad Beržiūnas rašinėja nesusigaudydamas,ką rašinėja-aišku seniai.Jis piktinasi kad Landsbergis nekritikuoja Palucko,o Paluckas Landsbergio.Betgi ko jie vienas kitą kritikuos,jei abu yra opozicijoje?Jie gali kritikuoti tik valančiuosius,ką ir daro.O socdemų oportunistus kritikuoti nėra net dėl ko,nes jie nieko neveikia,tik sėdi prisišlieję prie žaliųjų,ir tiek.Savo nuomonės kaip ir nereiškia.O Vilnių irgi ne socdemai valdo.

Ojojoi

Iš Beržiūno tokio nusipaistymo niekaip nesitikėjau... Žaliukai kairieji? Veryga kairiausias ministras? Kur jau ne! Nėr Lietuvoj nei tikros dešinės, nei tikros kairės, yr palaida bala! Visos partijos, karbaširyginius įskaitant, užuot darbą dirbę tik vandenį drumsčia, nes drumstam vandeny žvejot lengviausia. Koks čia dar "atsinaujinimas"? Viskas lieka kaip buvę, tik idėjos fiks kiek kitokios...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS