Simono iš valdžios blevyzgos | Diena.lt

SIMONO IŠ VALDŽIOS BLEVYZGOS

Jau daugiau nei savaitę Karmėlava yra pagrindiniai šalies oro vartai. Ir ką? Nei vienos režisierės žadėtas košmaras prasidėjo, nei vietinio vicemero Simono blevyzgos apie Kauno oro uosto nepasirengimą priimti daugiau keleivių išsipildė. Tiesa, dar buvo du ufonautai Seimo nariai, kurie apskritai reikalavo atidėti Vilniaus oro uosto rekonstrukciją.

Dar galiu suprasti vilniečių virkavimus dėl nepatogumų – jiems 100 km pailgėjo kelionė, tačiau Kauno vicemero – ne. Juolab, kaip paaiškėjo, nei jis rūpinosi, kad kelią iki Karmėlavos greičiau išasfaltuotų, nei jis domėjosi, kaip rikiuojamas darbas oro uoste ir kokios pajėgos metamos. Vicemerui S.Kairiui tarsi aiškiaregiui geriau tuščiai pašnekėti, o dirba tegul kiti. Kauno rajono savivaldybės atstovai neslepia, kad įtampos būta, o kelininkų kompanijų vadovams buvo skambinama nuolat. Nepaisyta net to, kad jie atostogauja. Rezultatą matome.

Vicemerui S.Kairiui tarsi aiškiaregiui geriau tuščiai pašnekėti, o dirba tegul kiti.

Tik Simonas, kaip ir kita kritikų kompanija, nutilo. Nenuostabu, nes šią savaitę keliaujantieji per Kauną įsitikino – eilės mažesnės net nei sostinėje. Pasirengimas aukščiausio lygio – reaguojama į mažiausią netikėtumą: tiek pačiuose terminaluose, tiek pakeliui į oro uostą.  Žinoma, smulkių bėdų visada gali nutikti. Juk pirmą kartą aviacijos istorijoje kur kas didesnis oro uostas laikinai perkraustomas į mažesnį.

Didesniu keleivių srautu jau džiaugiasi ir Kauno viešbučiai – gerokai šoktelėjo užimtumas. Tikėkimės, kad pirmą kartą užsukusieji į Kauną vėliau čia dar sugrįš.

Iš 35 dienų liko 27. Tiek Kaunas dar bus pagrindiniais šalies oro vartais. Žinoma, jeigu Vilniaus oro uosto rekonstrukcija vyks pagal grafiką. O jeigu užtruks ilgiau? Ne tik kauniečiai dėl to tikrai neliūdės. Gero skydžio.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

vygis

Už gerą oro uosto darbą pirmiausia reikia dėkoti darbuotojams, po to kelininkams, kantriems Karmėlavos gyventojams ir Kauno rajono savivaldybei. O kuo čia dėta Kauno miesto savivaldybė su pagyrūnu Kairiu, atleiskite, nežinau.

...

Tiks į porą Vėpsaitei, bus pora kaip tvora.

Šaunuoliai

kad susitvarkė laiku. Priešingai nei su Laisvės al. rekonstruotos dalies lietaus kanalizacija, kur vietoje dviejų "vandens eismo juostų" tarybinių laikų kanalizacijos takų paliko 1/20 "vandens eismo juostos" pločio plyšius.__Vingių Jonas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS