Su V. Putino vėliava – prieš E. Vėlyvį | Diena.lt

SU V. PUTINO VĖLIAVA – PRIEŠ E. VĖLYVĮ

Į tautą vis dar driekiasi dekoratyviniai sriūbavimai dėl E.Vėlyvio performanso lenkų bažnyčioje.

Atsirado tik viena portalo skaitytoja, nepabijojusi Lietuvai diagnozuoti masinę šizofreniją, bet kažkuris "doras katalikas" komentaruose tuojau pažadėjo jos artimo žmogaus laidotuvėse surengti onanizmo performansą, ir krikščionybė vėl ėmė triumfuoti pačiu lietuviškiausiu savo pavidalu. Taip sakant, dantis už dantį – tegul liepsnoja kaimynų namas visomis pragaro spalvomis.

Dar klaikiau, kad dėl tos "Zero" akcijos pradėtas baudžiamasis tyrimas. Už ką? Už mažą spektakliuką prieš mišias ar už M.Papinigio ir A.Storpirščio gražiai pagiedotą liturginę giesmę?

Teisininkai ironizuoja: "Pas mus dabar tokia demokratija, kad baužiamąją bylą galima iškelti už bet ką." Visai kaip Rusijoje, kur "Pussy Riot" merginas susodino už pankroko performansą cerkvėje.

Taigi su kuo mes rikiuojamės į vieną eilę, ponai? Su V.Putinu ir jo režimu.

Ką tuomet "dori katalikai" padarytų Ozzy'ui Osbourne'ui, kuris vaizdo klipe "Miracle Man" į bažnyčią suvarė šimtą kiaulių, nusimovė kelnes ir iš sakyklos dainavo sunkųjį metalą? Jie turbūt jį ketvirčiuotų Katedros aikštėje, tūkstančiams statistinių pusgalvių staugiant "Ura!" Jų neprablaivytų net faktas, kad tą patį Ozzy britų Bažnyčios vadovė karalienė Elžbieta II vis tiek kviečia koncertuoti jos jubiliejų šventėse.

O, sakykite, kaip dar iki šiol nepradėtas ikiteisminis tyrimas "Radijo šou" už keiksmais padabintą pusiau lenkišką dainelę apie bažnyčioje Slaviko užmuštą kunigą ir "prišiktą koplyčią"? Kodėl nesipiktina tas pavalgęs Seimo narys partijos kolegos opusu?

Akivaizdu, kad į visuotines tamsumas ir disproporcijas atsiranda reakcija, kurią tiksliai išreiškė tas pats E.Vėlyvis: "Krikščioniškame pasaulyje Dievas yra jau seniai miręs, o religija ir Bažnyčia yra tik užsitęsusios pagirios."

Šie žodžiai iš esmės atskleidė tiesą, kad religija kaip fenomenas jau atgyveno, žmonės laikosi jos priesakų tik todėl, kad savo menkam gyvenimui nesusiranda naujų idealų ir stereotipų.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Pats tu Brežnevo kaliošas

Senas jau bet dar raudonas

Nuj

Neadekavatus komentaras. Gal autoriui klimaksas?

Neperdėk!

Visus kvankas reikia išvanoti vėliavos kotu, kad pasitaisytų, kaip Osbornas, ir neterštų padorios kompanijos, nukvakę tarybiniai diedai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS