Su žvake – prieš depresiją | Diena.lt

SU ŽVAKE – PRIEŠ DEPRESIJĄ

Savaitgalį laikrodžio rodykles suksime valanda atgal. Tai, kad sekmadienį galėsime pamiegoti valanda ilgiau – tiesiog neįkainojama Vyriausybės dovana, kur kas daugiau, nei papildomų dešimt eurų varguoliams pensininkams. Juk miegas – tai sveikata, ramūs nervai, gera nuotaika. Ji garantuota, kai pabudus jau švies saulė, bet kaip išbūti džiugiam visą dieną, kai tuoj po pietų ims temti, o darbą baigsime tarsi naktį?

Pavargę eisime namo tamsiomis gatvėmis ar keliais, grįžę užsidegsime visas šviesas, kad nors kiek būtų linksmiau širdyje. Nepatenkintiesiems laiko kaitaliojimu ir neigiamu šio priverstinio gyvensenos pokyčio poveikiu sveikatai, į depresiją varančia tamsa, atkertama argumentu, kad tai didelis ekonominis efektas taupant elektros energiją. Jei to nepajutote – neišlaidaukite, pasišvieskite žvake, ir bus pigiau. Juk iš tiesų viskas kasdien brangsta, todėl taupyti būtina.

Kai medikai seniai kartoja, kad laiko kaitaliojimas daro didžiulę žalą sveikatai, vėlgi gali padėti taupymas. Pavyzdžiui, nevalgykite sviesto, kurio kilogramo kaina per vieną dieną – op, ir pašoko visu euru. Riebalai – blogis, todėl jų atsisakę sutaupysite ne vieną, o visus devynis eurus. Nežiūrėkite ir televizoriaus. Juk, pavyzdžiui, bene kiekvienos TV3 žinios, pasibaigus laidai apie besipliekiančius, turtų, vaikų ir viso pasaulio apskritai nepasidalijančius nelaimėlius, prasideda kriminalais. O jų, patvirtina beveik pusantro dešimtmečio praktika, kai Lietuvoje persukamos laikrodžio rodyklės, tikrai padaugėja: įvyksta daugiau nelaimingų atsitikimų, ypač kelyje, padidėja nusikalstamumas.

Tamsa, rudens darganos, negatyvi informacija, maži atlyginimai, aukštos kainos – tiesus kelias į depresiją. Tai sunki liga, kuri negydoma sunkiai praeis net ir pavasarį, kai vėl keisime laiką ir apgaudinėsime save, kad gyvename vis geriau. Viltis – guodėja, įkvepianti optimizmo, o tai vaistas nuo depresijos. Ir visai nesvarbu, kad viltis – kvailių motina. Kvailiams gyventi lengviau – mažiau problemų. Ar tokiais paversti tautą ir siekia mūsų politikai?

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Rima

O Karbauskis taip žadėjo, taip žadėjo, kad laikrodžių nebesukinėsime , bet deja ir vėl pamelavo

Mindė

Ir vėl krūva verksnių atsiras dėl laiko sukinėjimo...bu bu bua. Visiškai vienodai man tos valandos sukinėjimas ir kaip yra dabar ir labai gerai kad nieko nekeičia. O karves eikit valanda anksčiau melžti, nei melžti prieš tai.

qqq

Viskas teisingai parašyta,bet kas iš to?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS